Singura noutate din lotul gruparii giulestene a fost fundasul belgian de 34 de ani, Phillipe Leonard. Herea, Cesinha si Andrade au absentat motivat.

Ovidiu Herea, care a fost prezent la baza ProRapid, are scutire de la antrenamente timp de trei zile din cauza interventiei chirurgicale pe care a suferit-o la un dinte, in timp ce brazilienii Cesinha si Elinton Andrade au derogare de la antrenorul Mircea Rednic sa revina la echipa pe 16 ianuarie.

VOIE BUNå. La primul sedinta de pregatire din 2008, pe parcursul careia elevii lui Rednic au zambit fara incetare, au raspuns prezent: D. Coman, Marinescu, Straton - portari; Maftei, M. Constantin, Sapunaru, Bozovici, Perja, I. Stancu, Paun, Pistol, Leonard - fundasi; C. Lazar, E. Dica, Grigorie, Maldarasanu, N. Grigore - mijlocasi; Boya, Buga, Burdujan, Dobroiu si Raduta - atacanti. Costin Lazar, singurul jucator care a aparut in fata reprezentantilor mass-media, a spus ca momentan nu doreste sa-i calce pe urme lui Ionut Mazilu, pe care Rapid l-a transferat la Dnepr Dnepropetrovsk. "Cu Ionut ma cunosc de cand aveam 9 ani, era cel mai bun prieten al meu, dar n-am incercat sa-l conving sa ramana, chiar daca noi am fost impreuna peste tot. Eu nu ma gandesc sa plec, fiindca vreau sa castig titlul cu Rapid”, a spus mijlocasul. Begianul Leonard a fost oprit sa dea declaratii. "O sa vorbeasca dupa ce semneaza contractul”, a explicat Rednic.

Prin parcariDin cauza faptul ca terenul principal din cadrul bazei ProRapid era acoperit de un strat gros de zapada, jucatorii s-au pregatit pe o suprafata sintetica, iar turele de alergare comandate de antrenorul Mircea Rednic le-au parcurs pe tot felul de poteci dimprejurul terenurilor, o parte din traseu fiind constituit din parcarile auto. Altfel, transferul ghanezului Ibrahim Salou, de la echipa belgiana FC Bruges, ar putea cadea, africanul nefiind multumit de salariul stagional pe care i-l ofera Rapidul.