Duminica seara, iubitorii baletului au putut-o vedea pe Alina Cojocaru (foto), steaua de la Covent Garden si una dintre cele mai bune balerine din lume, evoluand in baletul Baiadera. Baiadera a fost creat in 1877 de Marius Petipa pe muzica lui Ludw

Duminica seara, iubitorii baletului au putut-o vedea pe Alina Cojocaru (foto), steaua de la Covent Garden si una dintre cele mai bune balerine din lume, evoluand in baletul Baiadera. Baiadera a fost creat in 1877 de Marius Petipa pe muzica lui Ludwig Minkus.

OVATII. Sub regia lui Mihai Babuska, spectacolul a fost pus in valoare, bineinteles, de maiestria si talentul balerinilor care i-au facut pe cei din sala sa aplaude incontinuu si sa ii retina minute in sir pe scena: Alina Cojocaru, John Kobborg, Bianca Fota, Robert Enache, Valentin Stoica etc. "Baiadera este unul dintre cele mai frumoase si dificile balete clasice si merita din plin sa figureze in repertoriul companiilor din zilele noastre. Desigur, cu mici ajustari. Am incercat sa scutur libretul de artificii si de lungimile inutile, respectand in mare parte coregrafia originala a lui Petipa", spune Mihai Babuska, regizorul spectacolului. Atat modalitatea cu care te incanta costumele caracteristice unei Indii exotice si legendare, cat si perfectiunea si gratia celor care ii plasmuiesc farmecul fac din Baiadera o amintire artistica de referinta si un moment de acuta sensibilizare a spiritului. Romania are motive de mandrie, iar Alina Cojocaru este unul dintre ele.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.