Mapa profesionala a Noricai Nicolai (fosta Clinci) contine informatii despre cele doua aspecte din activitatea senatorului PNL prezentate public de Traian Basescu, documentele referitoare la acestea reprezentand o mare parte din dosarul aflat in arhi
Mapa profesionala a Noricai Nicolai (fosta Clinci) contine informatii despre cele doua aspecte din activitatea senatorului PNL prezentate public de Traian Basescu, documentele referitoare la acestea reprezentand o mare parte din dosarul aflat in arhiva Ministerului Public, informeaza Mediafax.
Potrivit unei note din mapa profesionala, Norica Nicolai a fost sanctionata de Procuratura judeteana Calarasi, printr-un ordin din 4 aprilie 1988, cu "avertisment" pentru nerespectarea unor dispozitii legale in solutionarea unei cauze penale. Contestatia acesteia a fost respinsa de Procuratura Generala.
In concluziile referatului Directiei a V-a din Procuratura Generala se precizeaza ca s-a constatat ca procurorul Clinci Norica, prin rechizitoriul din 30 septembrie 1987, a dispus trimiterea in judecata in lipsa si in stare de arest a inculpatului Ionita Valerica, fara antecedente penale.
Insa ulterior s-a dovedit faptul ca vinovatul era o alta persoana, care avea acelasi nume si prenume cu cel condamnat initial.
"Fara a dispune inceperea urmaririi penale, procurorul Clinci Norica a modificat mandatul de arestare preventiva aflat in posesia organului de militie si a dispus introducerea inculpatului in arest, dupa care a declarat recurs impotriva sentintei de condamnare pentru starea de recidiva", se arata in documentul citat.
In legatura cu reprezentarea, cu procura, a unui cetatean strain intr-un proces de infiere, intr-o nota explicativa din 19 iunie 1991, procurorul Elisabeta Pucheanu declara ca a participat la judecarea cauzei privind infierea unui minor, la care procurorul Norica Nicolai a pus concluzii pe baza unei procuri in numele parintilor infietori.
Intrebata de ce nu l-a informat pe procurorul sef al judetului despre aceasta situatie, Pucheanu a raspuns ca nu a facut acest lucru deoarece Nicolai i-a spus ca se situatia.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.