Presedintia face vorbire, in mod gresit si unilateral, doar de corigentele profesionale din celebra mapa a doamnei Norica Nicolai.

O strategie pudibonda, ca sa nu zic mai rau. Presedintele crede, probabil, ca o abordare transanta polit
Presedintia face vorbire, in mod gresit si unilateral, doar de corigentele profesionale din celebra mapa a doamnei Norica Nicolai.

O strategie pudibonda, ca sa nu zic mai rau. Presedintele crede, probabil, ca o abordare transanta politic nu ar putea sustine in suficienta masura decizia neconfirmarii pe post a doamnei Nicolai. Eu cred ca abia aceasta, spusa direct si limpede, ar dezvalui corect miza aflata in disputa. Sa recapitulam: doamna Norica Nicolai este unul dintre artizanii consecventi si tenace ai distrugerii fostei Aliante D.A. pe care nu a acceptat-o niciodata. S-a folosit de ea si, asemenea echipei dure Ludovic Orban-Crin Antonescu, a facut tot ce se poate pentru distrugerea ei prin adincirea conflictului dintre palate. Tot ce a facut in ultimii ani aceasta grupare a fost sa intretina acest razboi la cote cit mai inalte. Norica Nicolai si cei asemenea ei din conducerea liberala au aruncat in demagogie pura tot ce s-a inceput in lupta anticoruptie prin Alianta D.A.

Tinta lor este aceea a politicienilor cu dosare pe care i-au reprezentat in marele partid al celor angajati impotriva oricaror incercari de independenta a magistratilor. Asta a fost miza politica cea mai consistenta a mandatului parlamentar al candidatei la Justitie. In mapa politica a doamnei Norica Nicolai mai apare si profilul inconfundabil al unui redutabil traseist politic, apartinator echipei politicienilor din stirpea lui Decebal Traian Remes. Insi care ilustreaza mercenariatul pur, fara scrupule si menajamente. Un mercenariat care se foloseste de idei, programe si principii pentru bunastarea unei cariere aflate sub deviza: eu sa reusesc si poate pot partidul, ideile, doctrinele. Norica Nicolai nu are nimic de a face: ieri cu crestin-democratia, azi cu liberalismul. Misia ei este scrisa in tabara fostei nomenclaturi pe care a aparat-o in Parlamentul tarii de mai multe ori. Tot Norica Nicolai a conspirat parlamentar impotriva formei eficiente a legii ANI, este impotriva lustratiei, impotriva deconspirarii fostei securitati, este apropiata de tot ce inseamna pesedismul nereformat. Doamna Norica Nicolai este un cal troian strecurat ieri la taranisti, azi la liberali, iar programul dumneaei politic este scris pe biroul lui Ion Iliescu.

Daniel Vighi este scriitor si profesor la Universitatea de Vest din Timisoara


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.