Diplomatie. Liderul de la Casa Alba a fost fara consoarta in Israel, pentru ca omologul sau este separat de sotie Presedintele american George W. Bush a mers neinsotit de prima doamna a Americii, Laura, pentru a-i face pe plac omologului sau israeli
Diplomatie. Liderul de la Casa Alba a fost fara consoarta in Israel, pentru ca omologul sau este separat de sotie Presedintele american George W. Bush a mers neinsotit de prima doamna a Americii, Laura, pentru a-i face pe plac omologului sau israelian, Shimon Perez, care a ramas fara partenera imediat ce a fost investit in functie, in iulie anul trecut. Decizia liderului de la Casa Alba a venit ca urmare a faptului ca Perez s-a plans apropiatilor ca se simte inconfortabil pentru ca avea sa fie nevoit sa-l primeasca neinsotit de consoarta pe Bush, la prima vizita a acestuia in Israel. Astfel ca Bush a decis sa-si lase nevasta la Washington ca sa nu-l puna pe presedintele israelian intr-o postura neplacuta. De altfel, Perez l-a intampinat singur pe Bush atat pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, dar si la resedinta sa din Ierusalim. Parasit dupa 62 de ani de mariaj Cotidianul "Yediot Aharonot" scrie ca Shimon Perez, in varsta de 84 de ani, a primit un ultimatum de la sotia sa, in momentul in care a devenit presedinte. "Trebuie sa alegi: ori eu, ori politica", i-ar fi spus Sonia liderului israelian. Cum Perez a refuzat sa se retraga din viata publica, Sonia l-a parasit, locuind acum intr-un apartament pe care familia il detine in nordul orasului Tel Aviv. La randul sau, liderul israelian obisnuieste sa se cazeze la un hotel din Tel Aviv, atunci cand se plictiseste de resedinta prezidentiala din Ierusalim. "Perez se simte foarte singur", au declarat surse din anturajul presedintelui israelian. Perez si Sonia sunt casatoriti de 62 de ani si au impreuna trei copii.


Despre autor:

Cancan

Sursa: Cancan


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.