Statele membre ale Uniunii Europene (UE) au cazut de acord, vineri, cu privire la noile reguli pentru creditele de consum acordate populatiei, ca urmare a sprijinului primit din partea a doua din cele mai mari partide din Parlamentul European (PE),
Statele membre ale Uniunii Europene (UE) au cazut de acord, vineri, cu privire la noile reguli pentru creditele de consum acordate populatiei, ca urmare a sprijinului primit din partea a doua din cele mai mari partide din Parlamentul European (PE), arata un document obtinut de Reuters. Proiectul reglementeaza imprumuturi personale cu valoare intre 200 si 75.000 de euro si are scopul de a deschide pietele nationale, dupa ce discutiile referitoare la proiect s-au impotmolit din 2002. „Statele membre ale UE au cazut de acord asupra unui compromis care se apropie de forma amendamentelor propuse de liberali si de socialisti“, a declarat pentru Reuters o sursa avizata din PE, noteaza NewsIn. Reprezentantii statelor membre si PE nu reusisera sa ajunga la un compromis joi, inaintea unui vot parlamentar important de saptamana viitoare, deoarece nu au cazut de acord cum sa compenseze un creditor in situatia in care un client vrea sa plateasca inainte de scadenta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.