Dupa ce zile intregi Basescu si Tariceanu s-au duelat de la distanta in cazul Noricai Nicolai, cei doi s-au intalnit sambata, in jurul orei 16.00, in mare taina. Surse din zona politica ne-au informat ca intalnirea s-a produs la o vila de protocol d
Dupa ce zile intregi Basescu si Tariceanu s-au duelat de la distanta in cazul Noricai Nicolai, cei doi s-au intalnit sambata, in jurul orei 16.00, in mare taina. Surse din zona politica ne-au informat ca intalnirea s-a produs la o vila de protocol din cartierul Primaverii, iar discutiile purtate intre cei doi au avut ca scop sa decida viitorul politic al Noricai Nicolai. Potrivit purtatorului de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Valeriu Turcan, cei doi au hotarat sa nu faca niciun fel de declaratii presei.

Pe de alta parte, Presedintele Comisiei de control a activitatii SRI, liberalul Radu Stroe, a cerut, ieri, SRI si CNSAS sa precizeze daca exista elemente de natura sa afecteze numirea Noricai Nicolai in fruntea Ministerului Justitiei. Presedintele Comisiei SRI a adaugat ca a avut o convorbire pe aceasta tema vineri cu seful SRI, George Maior si ca i-a solicitat ca Serviciul, dar si CNSAS, sa precizeze “daca sunt elemente de natura sa afecteze ideea” ca Norica Nicolai sa devina ministru al Justitiei, inclusiv deca senatoarea PNL ar fi “ofiter descoperit, acoperit sau semidescoperit”. Totodata, liberal ul a subliniat ca seful statului nu poate refuza in termeni categorici sa semneze decretul prin care Nicolai devine ministru al Justitiei. Stroe a reactionat si la afirmatia sefului statului potrivit careia va semna decretul daca Norica Nicolai primeste un vot de investitura in Parlament. “Presedintele ori e dezinformat, ori joaca la cacialma”, a comentat liberalul. El a invocat Constitutia, explicand ca un ministru trece prin vot al Legislativului doar daca se schimba structura Guvernului sau componenta sa politica. Aceste doua variante “nu sunt in situatia de a fi luate in discutie”, a sprecizat Stroe, care a accentuat ca “ramane obligativitatea aplicarii alineatului 2 articolul 85, adica presedintele sa semneze decretul”.

La “profilul moral”, doar calificative de “foarte bine” in mapa profesionala


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.