Ministrul roman de externe Adrian Cioroianu a apreciat la Paris ca problema rroma se va putea rezolva printr-o mai mare integrare economica si sociala, mai degraba decat prin politici comune de imigratie, informeaza cotidianul francez Le Monde in ed
Ministrul roman de externe Adrian Cioroianu a apreciat la Paris ca problema rroma se va putea rezolva printr-o mai mare integrare economica si sociala, mai degraba decat prin politici comune de imigratie, informeaza cotidianul francez Le Monde in editia electronica. Desi sustine ideea unei politici europene de imigratie, Cioroianu, care a fost in vizita la Paris joi si vineri, insista asupra faptului ca "dupa aderarea unui stat membru la Uniunea Europeana nu se mai vorbeste despre imigratie, ci despre libera circulatie". "Romii au dreptul la libera circulatie, ca si ceilalti romani. Ideea de a-i trimite inapoi la Bucuresti este inutila. Trebuie ca, impreuna, sa-i integram", a declarat el. "Fara sa refuz o responsabilitate care ne apartine, trebuie spus ca problema romilor nu este doar problema statelor din care provin", a explicat ministrul roman.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.