Australian Open incepe luni, iar din cinci romani prezenti pe tabloul principal doar Edina Gallovits are sanse de a se califica in turul secund.

Prima mare competitie sportiva a anului 2008, Australian Open, incepe luni la Melbourne,
Australian Open incepe luni, iar din cinci romani prezenti pe tabloul principal doar Edina Gallovits are sanse de a se califica in turul secund.

Prima mare competitie sportiva a anului 2008, Australian Open, incepe luni la Melbourne, iar la tragerea la sorti a meciurilor de pe tabloul principal au fost acceptati direct si cinci tenismani romani. Data fiind forma pe care o traverseaza, cei doi baieti, Andrei Pavel (nr. 77 ATP) si Victor Hanescu (78 ATP), pornesc insa cu sansa a doua in confruntarile pe care le vor avea in runda inaugurala cu Igor Andreev (34 ATP) si, respectiv, Paul-Henri Mathieu (25 ATP).

Nici fetele nu au avut prea mare noroc, Sorana Cirstea (107 WTA) urmind sa joace impotriva ultimei finaliste de la Roland Garros, jucatoarea sirba Ana Ivanovici (fav. nr. 4), in timp ce Raluca Olaru (59 WTA) o va avea ca adversara pe cehoaica Nicole Vaidisova (fav. nr. 12), care anul trecut a jucat semifinalele la Openul Australiei. Edina Gallovits (84 WTA) are cele mai mari oportunitati de a se califica in turul secund, prima sa adversara fiind Stephanie Dubois (nr. 105 WTA), o canadianca de 21 de ani, care anul trecut a pierdut aici inca din runda inaugurala. O potentiala prezenta romaneasca pe tabloul principal feminin este si Monica Niculescu (155 WTA), ajunsa in ultimul tur al calificarilor, unde simbata dimineata joaca impotriva rusoaicei Ekaterina Bichkova (111 WTA).

La virful topurilor mondiale au inceput deja calculele, iar conform unului dintre ele, facut de italianul Nicola Arzani, reprezentantul ATP la Melbourne, Rafael Nadal ar putea deveni numarul 1 mondial in urma acestei competitii. E greu insa de crezut ca va fi indeplinita vreuna dintre cele doua conditii: spaniolul sa cistige turneul, iar Roger Federer sa nu ajunga in semifinale sau sa fie finalist, sau Federer sa fie eliminat inaintea turului trei. Elvetianul, detinator a trei titluri la Australian Open (2004, 2006, 2007) are insa un traseu usor in prima sa parte, turul intii aducindu-i-l in fata pe prea putin experimentatul argentinian Diego Hartfield (106 ATP), aflat la debutul in acest turneu. Cei doi s-au mai intilnit la Roland Garros in 2006, elvetianul cistigind in numarul minim de seturi. In turul doi i-ar fi adversar americanul John Isner (108 ATP), pe care l-a invins in patru seturi in optimile US Open 2007, jucator cu un serviciu foarte puternic, sau veteranul francez Fabrice Santoro (37 ATP), care luna trecuta a implinit 35 de ani. Federer ramine oricum mare favorit la victoria finala, asa cum la fete cu prima sansa este cotata Justine Henin, care anul trecut a absentat de la Melbourne, dar a cistigat turneul in 2004.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.