Celebrul regizor chinez Zhang Yuan, inclus de Time Magazine in topul 100 al celor mai tineri lideri ai lumii secolului al 21-lea, a fost arestat pentru consum de droguri in locuinta sa din Beijing, potrivit posturilor de televiziune locale, informeaz
Celebrul regizor chinez Zhang Yuan, inclus de Time Magazine in topul 100 al celor mai tineri lideri ai lumii secolului al 21-lea, a fost arestat pentru consum de droguri in locuinta sa din Beijing, potrivit posturilor de televiziune locale, informeaza variety.com. Zhang a fost arestat dupa un raid al politiei chineze, care l-a descoperit pe regizor consumand droguri in apartamentul sau, alaturi de patru prieteni. Zhang a fost depistat pozitiv cu ketamina si cristale de metamfetamina. Unul dintre preferatii cinematografiei independente, Zhang, in varsta de 45 de ani, face parte din "generatia a sasea" a regizorilor chinezi alaturi de Zhang Yimou si Chen Kaige. Si-a castigat celebritatea cu filmul despre subcultura tinerilor "Beijing Bastards", in 1993, si este autorul primului film chinezesc gay, "East Palace, West Palace" (1996). Zhang a castigat premiul pentru regie la Festivalul de film de la Venetia, in 1999, cu drama "Saptesprezece ani", in timp ce pelicula semi-autobiografica "Kan shang qu hen mei/ Little Red Flowers" a fost recompensata la Berlinala. In 1994, Time Magazine l-a inclus pe Zhang in topul 100 al celor mai tineri lideri ai lumii in secolul al 21-lea. Comentariile facute de autoritatile chineze avertizeaza ca, in acest an olimpic, guvernul va pedepsi orice persoana care este asociata cu consumul sau traficul de droguri, indiferent de statutul social al acesteia. Media locala spune ca exista putine riscuri ca Zhang sa fie pus sub acuzatie si ca acesta va fi obligat, cel mai probabil, sa urmeze o cura de dezintoxicare. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.