Cand un om bate brusc cu palma in masa, unii zic ca respectivul s-a scrantit, i-a sarit o doaga. In realitate,urmand sfaturile unor terapeuti, omul respectiv a facut gestul de a se scutura de stres. Cand un om e zguduit de plans si printre sughituri
Cand un om bate brusc cu palma in masa, unii zic ca respectivul s-a scrantit, i-a sarit o doaga. In realitate,urmand sfaturile unor terapeuti, omul respectiv a facut gestul de a se scutura de stres. Cand un om e zguduit de plans si printre sughituri cauta un apropiat, un prieten caruia ii destainuie ofurile lui, omul asta nu este un plangacios de doi lei, ci e un om apasat de stresuri, care prin plans si confesiuni urmeaza sfatul de a scapa de stres prin aceste exte­rio­ri­zari. Cand un om se uita fix la piciorul lui sau la un alt punct al corpului, cei din jur nu trebuie sa-l considere “dus cu pluta”, ci acel om in acest mod se elibereza de tensiunea stresului, urmand si el povata unor terapeuti. Cand un om inchide ochii si apoi clipeste rar nu inseamna ca-l deranjeaza ochii si ca trebuie sa dea fuga la o sectie de oftalmologie. Si aceasta este o recomandare a terapeutilor de a goni stresul. Cand un om isi relaxeaza maxilarul inferior si pare plecat intr-o lume a visarii nu trebuie catalogat ca un bleg ce sta cu gura deschisa si nici o persoana absenta, ci sa se stie ca si aceste modalitati te ajuta sa scapi de stres. Cand un om face cativa pasi ca de lenes si mai misca incet o mana sau ridica la relanti un picior nu inseamna ca omul respectiv face gestul brambura, ci aceste miscari si pasi domoli sunt cai de a te despovara de stres. Toate aceste sfaturi date de profesor doctor Radu Rogozea, membru al Academiei de Stiinte Medi­cale si sef al Centrului de lupta impotriva epilepsiei, sunt cai simple de a lupta cu stresul fara sa ajungi la medicamente.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.