Au explodat stenogramele unor discutii purtate de procurorul politic Ciprian Nastasiu cu Omar Hayssam, cel care pana una-alta a fost condamnat in prima instanta la 20 de ani inchisoare. Pentru terorism. Si s-a volatilizat. Cu ajutorul interlocutorulu
Au explodat stenogramele unor discutii purtate de procurorul politic Ciprian Nastasiu cu Omar Hayssam, cel care pana una-alta a fost condamnat in prima instanta la 20 de ani inchisoare. Pentru terorism. Si s-a volatilizat. Cu ajutorul interlocutorului. Adica al procurorului politic Ciprian Nastasiu. Dezvaluirile pe care le face astazi presa sunt bazate pe o scurgere de informatii. Evident, stenogramele nu au ajuns intamplator sub ochii opiniei publice. Fiind vorba de unii dintre principalii pioni din Parchet utilizati de presedintele Traian Basescu pentru a lovi in adversarii sai politici si rezultand, din dialogurile publicate, faptul ca existau o serie de intelegeri vinovate intre Nastasiu si Hayssam, este lesne de inteles cum bulgarele de zapada risca sa se transforme intr-o avalansa. Care sa ingroape in planul credibilitatii institutia prezidentiala. Iar daca premisele de mai sus se inscriu intr-un rationament logic, atunci la fel de logic este ca Traian Basescu, in calitatea sa de strateg politic si de jucator, dar si in cea de virtual incasator, sa incerce pe toate caile sa inscrie acest scandal intr-un nor de fum. Sa-l abureasca. Direct si indirect, cum ar fi lansarea unor teme diferite, vezi cazul Norica Nicolai. Astfel incat opinia publica, in final, sa nu mai inteleaga nimic, iar el, ca tinta, sa dispara intr-o padure de ipoteze.
Este cert ca Hayssam a fost condamnat pentru terorism, sentinta care se poate confirma in recurs. Este cert ca el a avut de-a lungul anilor contacte intense la varf cu puterea de la Bucuresti. Si ca a lucrat sub acoperire cel putin pentru un serviciu secret al acestei tari. A avut un important amestec in criza ostaticilor. Si contacte frecvente directe si prin interpusi cu Traian Basescu. Atat inainte, cat si dupa investirea sa. Este sigur ca Hayssam a avut contacte de afaceri sau de alta natura si cu numerosi oameni politici care astazi sunt vanati de Basescu. Deci, este o sursa potentiala de informatii valoroase in sensul compromiterii inamicilor sefului statului. Inainte de a fi ajutat sa o stearga din Romania, in mod nemijlocit, de catre procurorul Ciprian Nastasiu, Hayssam si-a livrat cel putin o parte din "marfa". Furnizandu-i informatii in cursul discutiilor purtate in penitenciar. Acestea au fost inregistrate de Serviciul Roman de Informatii. Dialogurile sunt mult mai numeroase decat cele devoalate pana in prezent. Tot o certitudine este ca restul "marfii" urma sa fie livrata dupa "eliberare". Si in acest sens exista alte convorbiri, de asta data telefonice, inregistrate de SRI. Dintre care numai o parte a fost dezvaluita.
Si acum urmeaza incertitudinile. Care sunt mai semnificative. Si cu un potential exploziv superior. Plasarea pe Internet a stenogramelor este facuta in sistem cocktail. Au fost amestecate, deliberat sau nu, stenograme din inchisoare cu stenograme din convorbiri telefonice. Ceea ce induce deseori false cronologii. Si cu toate acestea, din respect fata de adevar si fata de cititorii acestei rubrici, simt nevoia sa lansez cateva ipoteze care, daca se confirma, il pot circumstantia pe Basescu. Ciprian Nastasiu nu a fost niciodata o sluga fidela a sefului statului. Ori a Monicai Macovei. El a lucrat la doua capete. Daca nu cumva la trei. Fiind ofiter acoperit a trebuit sa isi slujeasca si stapanii de acolo. Lansat pe orbita, in epicentrul unor cauze penale, a fost insa nu de Basescu si nici de serviciul secret. Ci de Ioan Talpes. Acesta i l-a livrat lui Basescu la pachet cu faimoasa "procuroare neagra" Adriana Cristescu. Oare Nastasiu nu si-a servit si acest stapan?
Cine este "profesorul" din stenograme la care faceau referire cei doi? Basescu sau Talpes? Cand vom raspunde la aceasta intrebare vom sti cu precizie cine este complicele teroristului. Si cine l-a ajutat sa fuga.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.