Romanii ar putea beneficia de vacante in tara daca Legea voucherelor va fi implementata incepand cu luna iulie a acestui an, a declarat presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), Dragos Anastasiu, citat de NewsIn. E
Romanii ar putea beneficia de vacante in tara daca Legea voucherelor va fi implementata incepand cu luna iulie a acestui an, a declarat presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), Dragos Anastasiu, citat de NewsIn. El a precizat ca reprezentantii Guvernului, cei ai agentiilor de turism si sindicatele s-au intalnit miercuri pentru a stabili forma proiectului privind acordarea voucherelor de vacanta. In prezent, legea a fost aprobata de Senat si este in analiza Camerei Deputatilor. „Vom avea o noua intalnire pentru a stabili forma Legii voucherelor si sper ca sa o putem aplica din luna iulie a anului in curs. In prezent, textul legii nu este clar si este necesara definirea termenilor“, a explicat Anastasiu. In opinia sa, legea voucherelor reprezinta un factor de dezvoltare economica, prin majorarea fluxului de turisti. „Acest proiect nu obliga pe nimeni sa-l utilizeze, dar va prezenta cu siguranta interes pentru angajatori care vor putea sa ofere tichete de vacanta in locul unei mariri de salariu de exemplu“ a afirmat Dragos Anastasiu.

Potrivit ANAT, definirea unor termeni cum ar fi voucher, unitati emitente, unitati agreate, fondul pentru vouchere de vacanta este necesara pentru aprobarea legii tichetelor de vacanta. Totodata, este necesara reglementarea, organizarea si desfasurarea activitatii de obtinere a voucherelor, dar si cheltuielile aferente, mai ales cui revin aceste cheltuieli si din ce fonduri se suporta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.