Primarul „care este" a fugit de nametii din sectorul 5 pina in Dubai, pe urmele adversarului sau Adriean Videanu.Vanghelie a preferat sa stea la soare in Dubaidecit sa faca oameni de zapada in Bucuresti Se pare ca pentru primarii din Bucuresti cea mai buna „ascunzatoare" in situatiile de criza este Dubai. Clima subtropicala a emiratului i-a bucurat, zilele trecute, atit pe primarul general Adriean Videanu, cit si pe adversarul acestuia, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie. Daca Videanu s-a intors in Romania in 4 ianuarie, aflind ca este cautat insistent de ziaristi, primarul PSD de la sectorul 5 a revenit in tara de-abia miercuri seara, dupa sapte zile de vacanta. Potrivit unor surse din conducerea PSD Bucuresti, Vanghelie a plecat in concediu pe 3 ianuarie, desi avertizarile meteo il pusesera si pe el la curent cu ceea ce urma sa se intimple in Bucuresti. „El n-a fost niciodata plecat in concediu, si vara pleca doar doua-trei zile. Dar asa s-a intimplat, i-a promis fiului sau ca il duce in vacanta in Dubai, si asa e, pentru copii faci orice", ne-au explicat sursele citate.

Daca neoficial vacanta exotica a primarului este recunoscuta atit la organizatia PSD pe care o conduce, cit si printre angajatii primariei, oficial acestia nu recunosc nimic, ba, mai mult, la fel ca si in cazul lui Videanu, au incercat sa ne convinga ca seful lor este la serviciu. „Domnul primar este in Bucuresti, era la primarie, este ocupat", a raspuns Bogdan Tamas, consilierul lui Marian Vanghelie, pe 4 ianuarie, incercarilor Cotidianului de a-l gasi pe edil, care, potrivit legii, avea obligatia sa coordoneze operatiunea de deszapezire in sectorul 5.

Primarul nu a fost de gasit nici ieri, dupa revenirea in tara, el refuzind cu desavirsire sa raspunda la telefon.

Nu ar mai vrea sa candideze Absenta lui Vanghelie din tara exact in zilele in care sectorul 5 a ramas sub troiene din cauza lipsei unei strategii de deszapezire nu i-a mirat pe liderii PSD, care stiu ca primarul de la 5 nu ar mai vrea sa candideze inca o data la Primaria Capitalei decit in cazul in care sondajele de opinie i-ar da sanse sigure de victorie. Mircea Geoana, presedintele PSD, sustine ca Vanghelie nu a luat inca o decizie in privinta candidaturii, dar partidul va lua o decizie in urma analizarii unui sondaj de opinie realizat de consilierii britanici.

Declaratia de avere a lui Vanghelie nu se lasa citita. Verificati pe www.cotidianul.ro/select