Socialistul austriac Hannes Swoboda a cerut Uniunii Europene sa nu fie la fel de indulgenta in cazul Croatiei cum a fost cu Romania. "Croatia trebuie sa accelereze ritmul reformelor sale, in caz contrar risca sa devina membru al Uniunii doar dupa 2
Socialistul austriac Hannes Swoboda a cerut Uniunii Europene sa nu fie la fel de indulgenta in cazul Croatiei cum a fost cu Romania. "Croatia trebuie sa accelereze ritmul reformelor sale, in caz contrar risca sa devina membru al Uniunii doar dupa 2011", a spus Swoboda, citat de publicatia EUObserver. "Am permis Romaniei si Bulgariei sa adere, desi inca mai aveau de lucru", iar ritmul reformelor promise a incetinit dupa ce cele doua state au aderat la Uniunea Europeana, a explicat eurodeputatul, care instrumenteaza dosarul croat in contextul integrarii in structurile europene. "Acest lucru nu se poate intampla cu Croatia", a mai spus Swoboda, in al carui ultim raport anul 2009 este considerat ca fiind un termen real pentru incheierea negocierilor cu Zagrebul si 2011 ca data la care Croatia ar putea deveni membru UE cu drepturi depline. Daca negocierile de aderare nu vor fi finalizate pana cel mai devreme in 2009, intregul proces ar putea fi incetinit din cauza alegerilor europene de anul viitor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.