Firmele poloneze, producatoare de mezeluri, nu respecta tehnologia de producere, iar organizatiile comerciale nu respecta drepturile consumatorilor. Datele, socante pentru consumatorii polonezi, sunt relevate de un raport al ispectorilor de com

Firmele poloneze, producatoare de mezeluri, nu respecta tehnologia de producere, iar organizatiile comerciale nu respecta drepturile consumatorilor. Datele, socante pentru consumatorii polonezi, sunt relevate de un raport al ispectorilor de comert din aceasta tara in urma controalelor efectuate la produsele din carne din magazine inainte si dupa sarbatorile de iarna, informeaza gzt.ru. PROBLEME. La finele actiunii realizate de inspectorii de comert s-a tras concluzia ca standardele calitatii nu corespundeau: 12% dintre mezelurile afumate si 14% dintre conserve neindeplinind normativele europene in vigoare. Pe langa asta, 5% din produse din carne care se aflau in vitrinele magazinelor aveau termenul de valabilitate expirat. De asemenea, s-a tras concluzia ca de multe ori cumparatorilor nu li se ofera date despre componenta produselor din carne sau li se da o informatie gresita. Cercetarile efectuate in laborator au aratat ca in carnea de porc tocata foarte des este carne de pui, iar sunca de vita contine fragmente de piele de porc cu par! 13% din magazinele de mezeluri aveau cantare defecte, carnea toata ziua se afla in vitrine la temperatura camerei, iar in fiecare al patrulea caz pretul la produsele din carne nu corespunde cu cel care este in foaia de insotirea marfurilor. Inspectorii sunt, totusi, optimisti deoarece acum un an situatia in domeniul de producere si vanzare a produselor din carne era si mai dezastruoasa in Polonia.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.