Raportul final al Institutului National de Medicina Legala (INML) "Mina Minovici" releva faptul ca ranile presupusei victime a accidentului comis de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, nu au caracteristicile unui impact cu un autovehicul.

Raportul final al Institutului National de Medicina Legala (INML) "Mina Minovici" releva faptul ca ranile presupusei victime a accidentului comis de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, nu au caracteristicile unui impact cu un autovehicul.

Concluziile medicilor legisti de la INML in cazul minorei Simona Todean, presupusa victima a accidentului comis la 16 decembrie de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, in zona Cotroceni, au fost trimise ieri procurorilor care ancheteaza cazul dupa izbucnirea scandalului in media. Legistii au stabilit ca fata avea doua tipuri de "leziuni traumatice superficiale (echimoze)" care nu puteau fi rezultatul aceluiasi eveniment, deoarece au fost produse in zile diferite. Potrivit raportului, este vorba despre echimoza cot drept si fata laterala genunchi drept, produse cu trei-patru zile inaintea expertizarii, si de echimoze fata anterioara ambii genunchi, produse cu una-doua zile inaintea prezentarii la INML. "Leziunile traumatice constatate la examenul obiectiv medico-legal nu au caracteristicile unui impact cu un autovehicul, in sensul evidentierii unor leziuni a caror forma si dimensiuni sa
corespunda unui relief al autovehiculului sau amprentei pneurilor", se arata in documentul INML.

TREI ZILE DE INGRIJIRI. "Leziunile traumatice, precum si micul hematom localizat parietal dreapta constatat cu ocazia examinarii din data de 16 decembrie 2007, la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii 'Grigore Alexandrescu>>, prin topografia (situate pe aceeasi parte a corpului) si morfologia lor pledeaza pentru producerea acestora prin cadere auto sau heteropropulsata (n.r. - a cazut singura sau a fost impinsa), cu trei-patru zile anterior examinarii medico-legale, si necesita doua-trei zile ingrijiri medicale de la data producerii. Echimozele fata anterioara ambii genunchi s-au putut produce cu una-doua zile anterior examinarii medico-legale prin lovire cu sau de corpuri dure si nu au necesitat zile de ingrijire medicala. Nu exista leziuni a caror forma si dimensiuni sa corespunda urmelor unui autovehicul sau amprentei pneurilor", se precizeaza in documentul trimis procurorilor.

JURIDIC, DOSAR INCHIS. Raportul INML vine astfel sa confirme varianta spusa de tatal presupusei victime anchetatorilor si jurnalistilor. El a afirmat ca fiica sa a cazut "pe gheata", "pe scari" cu zece minute inainte de a se petrece accidentul in care a fost implicat Ludovic Orban. Procurorii i-au propus testul cu detectorul de minciuni, cu care initial Gavril Todean a fost de acord, insa ulterior s-a razgandit si si-a angajat un aparator. El a negat ca ar fi incheiat vreo intelegere cu Ludovic Orban, asa cum a fost relatat in presa. Politia a spus initial ca accidentul nu s-a soldat cu victime, apoi prin vocea sefului IGP, chestorul principal Gheorghe Popa, a fost dat numele Simonei Todean ca presupusa victima, identificata cu ajutorul politistului de proximitate. Politia preciza ca fata a suferit o contuzie la brat si ca parintii au declarat ca fiica lor nu a suferit leziuni si nu doresc sa depuna plangere. Ministrul Transporturilor a declarat de la inceput ca nu a fost nici o victima, dar pentru ca a declarat cu intarziere accidentul el a ramas fara permis timp de 30 de zile si a fost amendat. Dupa raportul INML, inchiderea dosarului devine doar o formalitate.

JURNALISTI CU TEMA?
"Atunci cand au tratat acest caz, unii ziaristi au fost obiectivi, altii s-au aruncat. Dupa parerea mea, s-a facut o distinctie intre ziaristii profesionisti si jurnalistii cu tema, dar nu vreau sa fac acum speculatii privind zona din care li s-a dat tema"
Ludovic Orban
ministrul Transporturilor


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

9AM recomanda:

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin