Comisarii Garzii de Mediu din judetul Vrancea sustin ca nu isi pot face meseria in conditii optime din cauza faptului ca nu au formulare cu care sa dea amenzi, iar masinile de la institutie nu pot circula din cauza lipsei asigurarii Casco si a rov
Comisarii Garzii de Mediu din judetul Vrancea sustin ca nu isi pot face meseria in conditii optime din cauza faptului ca nu au formulare cu care sa dea amenzi, iar masinile de la institutie nu pot circula din cauza lipsei asigurarii Casco si a rovinietelor. In aceste conditii, comisarul-sef al Garzii de Mediu Vrancea, Aurel Cristian, spune ca activitatea institutiei este blocata si ca angajatii din subordinea sa se ocupa de arhivarea documentelor. "Masinile institutiei nu pot fi folosite, nu-si asuma nimeni responsabilitate sa circule fara Casco si rovinieta. Ne ocupam de arhivarea documentelor, iar controalele tematice le efectuam cu mijloace proprii. De cateva luni, GNM se afla intr-o stare confuza, care a intrat in prelungiri", spune Cristian. Comisarul-sef mai spune ca subordonatii sai nu au cu ce da amenzi, situatie care dateaza de la octombrie 2007, fiindca nu au procese-verbale de amenzi valide. "Procesele noastre verbale erau valabile pe fosta lege - Hotararea de Guvern 440/2005 privind infiintarea Garzii de Mediu. O data cu aparitia HG 1224/2007, in luna octombrie, acestea nu au mai fost valabile. Din acest motiv nu am mai putut da amenzi", a spus Cristian.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.