Economia Japoniei este amenintata de riscul de a intra in recesiune, in mod asemanator Statelor Unite ale Americii, au afirmat ieri economistii bancii Goldman Sachs, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Economistii bancii americane au afirmat i
Economia Japoniei este amenintata de riscul de a intra in recesiune, in mod asemanator Statelor Unite ale Americii, au afirmat ieri economistii bancii Goldman Sachs, informeaza Reuters, citat de NewsIn.
Economistii bancii americane au afirmat intr-o nota adresata clientilor ca probabilitatea ca o recesiune sa afecteze a doua economie a lumii este de 50%, estimand o scadere a ritmului de crestere a economiei globale, pe fondul temperarii cresterii economice a statelor emergente.
Goldman a redus estimarile de crestere economica a Japoniei pentru anul in curs pana la 1%, fata de nivelul precedent de 1,2%, dupa ce afirmase ca economia americana se va contracta in al doilea si al treilea trimestru.
Banca a mai precizat ca se asteapta ca Banca Centrala a Japoniei sa mentina dobanda de politica monetara la 0,5% pe parcursul intregului an. "Ne asteptam sa existe spatiu extrem de restrans pentru aplicarea unor majorari a dobazii de referinta justificate de factori interni", au afirmat economistii diviziei japoneze a Goldman Sachs, Tetsufumi Yamakawa si Naoki Murakami in nota adresata clientilor.
Pietele financiare nu cred ca Banca Centrala a Japoniei va majora dobanda de politica monetara in cursul acestui an, intr-o perioada in care Fed relaxeaza continuu politica monetara, iar celelalte banci centrale majore reduc dobanzile pentru a contracara incetinirea cresterii economice globale. Cea mai mare provocare pentru Japonia este relansarea consumului intern.
Guvernatorul adjunct al Bank of Japan a declarat ieri ca economia se afla pe o traiectorie descendenta, iar ciclul pozitiv in care se afla pana in acest moment este temporar slabit, ceea ce intareste convingerea pietei conform careia banca centrala nu va modifica politica monetara pentru o perioada.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.