Veniturile fostului presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, in anul fiscal 2007, au provenit, potrivit declaratiei sale de avere actualizata, din indemnizatia de senator si din cea primita de la Administratia Prezidentiala, pentru perioada in care a fos
Veniturile fostului presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, in anul fiscal 2007, au provenit, potrivit declaratiei sale de avere actualizata, din indemnizatia de senator si din cea primita de la Administratia Prezidentiala, pentru perioada in care a fost sef al statului, precum si din pensie.
Astfel, in anul fiscal care s-a incheiat, presedintele de onoare al PSD a castigat, de la Senat, o indemnizatie de 53.950 RON, iar de la Administratia Prezidentiala, 55.600 RON, pentru perioada in care a fost sef al statului.
In declaratia de avere actualizata, Ion Iliescu a trecut si pensia de 33.000 RON, dar si o indemnizatie de 8.400 RON, de la Academia de Ştiinte Agricole si Silvice.
Veniturile sotiei lui Ion Iliescu au venit din pensie, in valoare de 10.600 RON. Ion Iliescu are trecute in declaratia de avere actualizata apartamentul din str. Moliere, achizitionat in anul 1996, de 156 mp, precum si un autoturism Volkswagen, din 2004.
La capitolul obiecte de arta, senatorul Ion Iliescu are o colectie de 16 tablouri, achizitionate inainte si dupa 1989, precum Baba, Catargi, Pacea, Bunescu, M. Steriadi, V. Pintea, dar si mici obiecte de arta, sculpturi, sticla si artizanat.
Declaratia de avere a senatorului PSD nu include nicio referire la capitolele conturi bancare, plasamente, investitii si imprumuturi sau la capitolul terenuri. In declaratia precedenta, Iliescu arata ca are un cont deschis la BCR, cu o valoare de 10.000 RON. In actuala declaratie de avere acesti bani nu mai apar.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.