La distanta de un an fata de prima aparitie in presa, 'cavalerii de Malta>> numiti 'ducele de Rodez>> Basilio Cali si Dorin Potolinca se pregatesc, conform unor surse din Italia, sa mai dea un sir de tepe in Romånia. Mai precis, ne-au informat
La distanta de un an fata de prima aparitie in presa, 'cavalerii de Malta>> numiti 'ducele de Rodez>> Basilio Cali si Dorin Potolinca se pregatesc, conform unor surse din Italia, sa mai dea un sir de tepe in Romånia. Mai precis, ne-au informat sursele noastre italiene, cei doi vor sa mai scoata niste bani de la unii naivi din Romånia, in schimbul primirii acestora in 'Ordinul Sf. Ioan de Ierusalim>>. Ce trebuie sa stie potentialele victime este ca Potolinca si Cali au fost expulzati din acest ordin (a carui legitimitate este pusa la indoiala), iar Cali are chiar un ordin de interdictie de a-si asuma vreo calitate in 'Ordinul Sf. Ioan de Ierusalim>> dat de o instanta din Malta si valabil pe teritoriul acestui stat.

Conform informatiilor pe care le-am primit de la sursele noastre, la sfarsitul acestei luni, Cali si Potolinca intentioneaza sa produca o serie noua de „cavaleri“, la un cost de aproximativ 3.500 de euro de persoana.


Cavaleri cu armuri de carton
C ei care se vor lasa convinsi de falsii inalti membri ai ordinului cavaleresc ar deveni doar victimele unei escrocherii de duzina. Pe de o parte, legitimitatea „Ordinului Sf. Ioan de Ierusalim“, de numele caruia fac uz Potolinca si Cali, este contestata de reprezentantii in Romania ai Ordinului Suveran Militar de Malta, cu sediul la Roma. Acest ordin este subiect suveran, cu propria Constitutie, pasapoarte si institutii, observator permanent pe langa Natiunile Unite si Comisia Europeana si are reprezentanti diplomatici acreditati oficial in aproape 100 de state, inclusiv in Romania.

Pe de alta parte, conform documentelor pe care le avem in posesie, Potolinca si „marele maestru“ Cali au fost exclusi chiar si din acest ordin contestat pentru actiuni care „au defaimat prestigiosul nume al Ordinului Suveran al Sfantului Ioan de la Ierusalim, Cavalerii de Malta O.S.J., inselånd si estorcand multe persoane de buna credinta“. Mai mult, pentru ca Basilio Cali si-a arogat titlul de mare maestu al ordinului, fostii sai colegi au deschis o actiune in instanta, in Malta, prin care au obtinut un ordin de interdictie impotriva acestuia. Incepand cu 12 iunie 2007 - la doar cateva zile dupa ce Potolinca si Cali turnasera o noua serie de „cavaleri“ romani, la Arad - celui din urma i se interzicea, definitiv, prin hotarare judecatoreasca, sa utilizeze titlul de mare maestru al ordinului si sa efectueze orice fel de numiri, investituri, ceremonii sau orice alta activitate administrativa, in numele ordinului, pe teritoriul Insulelor malteze. Cali „beneficiase“ de aceasta interdictie, provizoriu, inca din data de 26 mai 2007, dar atacase ordinul in instanta.

Cali si Potolinca, dati jos de pe cal
Documentul care vi-l prezentam in facsimil, privindu-l pe Dorin Potolinca, este decretul de expulzare a acestuia din Ordinul Suveran al Sfantului Ioan de la Ierusalim. „Ordonanta Guvernamentala Nr. 174/2007. Noi, Louis Scerri Montaldo, prin Bunavointa lui Dumnezeu Mare Maestru al Ordinului Suveran al Sfantului Ioan de la Ierusalim, Cavalerii de Malta, dupa Constitutie O.S.J. (Order of St. John, nota red.) in deplin acord cu Priorul Marelui Priorat Autonom de Est O.S.J. Cavaler al Marii Cruci a Justitiei S.E. Thomas Molendini, decretam pentru Cavalerul Marii Cruci Dorin Potolinca urmatoarele actiuni disciplinare: Decaderea de la Rangul de Cavaler al Marii Cruci la Rangul de Cavaler; Anularea Rangului de Cavaler; Excluderea rusinoasa din Ordinul O.S.J.; Nu va fi permis accesul in Ordin nici descendentilor sai, pana la cea de-a treia generatie. Conform informatiilor mentionate anterior, comunicam tuturor Demnitarilor Ordinului Suveran al Sfantului Ioan de la Ierusalim, Cavalerii de Malta O.S.J, faptul ca domnul Dorin Potolinca, prin comportamentul sau insidios a contribuit continuu la actiunile intreprinse de domnul Basilio Calì. Aceste actiuni au defaimat prestigiosul nume al Ordinului Suveran al Sfantului Ioan de la Ierusalim, Cavalerii de Malta O.S.J., inselånd si estorcand multe persoane de buna credinta. Ca atare, se intelege ca ii sunt retrase toate drepturile si onorurile in autenticul Ordin Suveran al Sfantului Ioan de la Ierusalim, Cavalerii de Malta, care prin intermediul Prioratelor operante dainuie de secole in diferite tari de orice confesiune. Ca marturie si in virtutea drepturilor ce Ne sunt Conferite, semnam si aplicam sigiliul. De la Sediul Magistral din Malta, la data de 14 Decembrie Anno Domini 2007“.

Decretul de expulzare a lui Basilio Cali este mult mai simplu. Acesta este dat afara din ordin pentru „lipsa de respect fata de Printul Mare Maestru, pentru greseli serioase si comportament nepotrivit si total nedemn de un cavaler“. Expulzarea lui Cali a avut loc inca de la inceputul anului 2007, in 3 ianuarie, si a fost confirmata pe deplin si fara echivoc“ la reuniunea Consiliului Suprem al ordinului, din 22 iulie 2007. In plus, se pare ca acestuia i-a fost retras, in 16 martie 2007, titlul de Duce de Rodez, acordat de Printul Conte de Gevaudan, pentru „actiuni nepotrivite“ cu aceasta calitate.








Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.