Un avion al companiei Blue Air a aterizat, miercuri seara, “pe burta” pe pista Aeroportului Bacau. In aeronava erau 89 de pasageri care au scapat doar cu o sperietura. Aeroportul este inchis pana la eliberarea pistei. Pasagerii care urma
Un avion al companiei Blue Air a aterizat, miercuri seara, “pe burta” pe pista Aeroportului Bacau. In aeronava erau 89 de pasageri care au scapat doar cu o sperietura. Aeroportul este inchis pana la eliberarea pistei. Pasagerii care urmau sa fie preluati pentru zborul retur au fost directionati catre aeroportul din Iasi, iar o echipa de control efectueaza verificari privind cauzele incidentului.

Avionul, care apartine unei companii bulgaresti, Hemus Air, si fusese inchiriat firmei Blue Air, a ramas fara trenul de aterizare chiar in momentul aterizarii. Incidentul s-a petrecut, miercuri, la ora 17.40. Pasagerii s-au speriat de zdruncinatura puternica, dar abia cand au ajuns la sol si au vazut avionul cu botul in zapada si roata din fata rupta si-au dat seama ce s-a intamplat. Aeronava efectua o cursa Roma-Bacau-Roma si urma sa preia din Bacau peste 80 de pasageri. Acestia au fost imbarcati in autocare si transportati la Aeroportul din Iasi, apoi la Baneasa, si de aici la Roma. In cursul noptii de miercuri, in Bacau au ajuns si membrii unei echipe de ancheta de la Autoritatea Aeronautica Civila. Acestia nu s-au pronuntat asupra posibilelor cauze nici intr-un raport preliminar, iar in cursul dupa-amiezii de ieri au reluat cercetarile aeronavei pe pista. Tot ieri au ajuns in Bacau si reprezentantii firmei care este proprietara aeronavei si care au inceput negocierile cu firmele care ar urma sa asigure tractarea avionului de pe pista.

Aeroportul Bacau ramane inchis pana la evacuarea pistei


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.