Turcia a oprit livrarile de gaze naturale provenite din Azerbaidjan catre Grecia din cauza suspendarii livrarilor de gaze din Iran catre Turcia, intr-un veritabil efect de domino, a anuntat ieri un inalt oficial turc al Ministerului Energiei, citat d
Turcia a oprit livrarile de gaze naturale provenite din Azerbaidjan catre Grecia din cauza suspendarii livrarilor de gaze din Iran catre Turcia, intr-un veritabil efect de domino, a anuntat ieri un inalt oficial turc al Ministerului Energiei, citat de Reuters, informeaza NewsIn. Iranul, unul dintre principalii furnizori de gaze naturale ai Ankarei, a oprit luni livrarile, punand aceasta intrerupere pe seama temperaturilor scazute si a reducerii stocurilor de gaze ale Turkmenistanului.
Responsabilul turc a afirmat ca nivelul consumului zilnic de gaze naturale in Turcia a scazut la 124 milioane metri cubi de la 142 milioane, ca rezultat al unor masuri decise dupa sistarea livrarilor iraniene.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.