Din India la San Francisco, cu escala la Chicago. Acesta este traseul pe care l-a facut un avion al American Airlines, ce transporta o pasagera care era infectata cu tulpina rezistenta de tuberculoza. Dupa ce au aflat de caz, reprezentantii Centrele
Din India la San Francisco, cu escala la Chicago. Acesta este traseul pe care l-a facut un avion al American Airlines, ce transporta o pasagera care era infectata cu tulpina rezistenta de tuberculoza. Dupa ce au aflat de caz, reprezentantii Centrele de Control si Prevenire a Imbolnavirilor (CDC) cauta acum de zor prin 17 state americane cei 44 de pasageri care au calatorit in acel avion, alaturi de femeia cu tuberculoza. Posibilitatile de infectare sunt mai mici decat in cazul gripei, dar e bine ca totti pasagerii sa fie examinati medical pentru a evita izbucnirea unei eventuale epidemii, spun reprezentantii CDC. Femeia de 30 de ani s-a internat la spitalul Stantford cu simptome de tuberculoza, la o saptamana de cand a ajuns in San Francisco. Chiar daca starea ei de sanatate este stabila, medicii spun ca va ramane in spital pana cand probele care i s-au relevat vor arata rezultate negative in ceea ce priveste tuberculoza.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.