Dupa ce a reusit, marti seara, sa produca prima infrangere din acest sezon a rivalei Oltchim Rm. Valcea, antrenoarea echipei feminine de handbal Rulmentul Brasov, Mariana Tarca, a pus tunurile pe omologul Gheorghe Tadici. La randul sau, neconvocat
Dupa ce a reusit, marti seara, sa produca prima infrangere din acest sezon a rivalei Oltchim Rm. Valcea, antrenoarea echipei feminine de handbal Rulmentul Brasov, Mariana Tarca, a pus tunurile pe omologul Gheorghe Tadici. La randul sau, neconvocata pentru Mondialele din Franta, golgetera Simona Gogarla n-a scapat ocazia sa trimita o sageata in directia selectionerului tricolor, adaugand totusi ca succesul echipei brasovene n-a fost o razbunare personala. In replica, Tadici a criticat vehement arbitrajul, concluzionand ca "a fost furt pe fata", si i-a linistit pe cei de la Rulmentul ca tot Oltchim va castiga titlul.
Derby-ul etapei a XII-a din Liga Nationala de handbal feminin a adus fata-n fata singurele echipe neinvinse din actualul sezon, Rulmentul Brasov si Oltchim Rm. Valcea luptandu-se, marti seara, pentru suprematia interna la finalul turului de campionat. La capatul unui joc tensionat si tacticizat, presarat cu prea multe duritati si acuze la adresa arbitrilor, gazdele pregatite de Mariana Tarca s-au impus, cu 27-26 (16-15), si s-au instalat in fotoliul de lider national, producand, totodata, si prima infrangere a Oltchimului din actualul sezon. La final, fericita ca a castigat o prima batalie cu marele sau rival, antrenoarea Mariana Tarca n-a ratat ocazia sa-l taxeze dur pe Gheorghe Tadici. "Este cea mai mare satisfactie pe care o traiesc de cand ma stiu. Fetele au fost extraordinare, publicul incredibil, iar rezultatul fantastic. Daca as fi in locul celui care a spus ca e ca si cum ar juca impotriva ultimei clasate, CSM Sf. Gheorghe, mi-as da demisia! S-a vazut ca in acest fel a si pregatit meciul. Acum, ca au pierdut, sar toti cei de la Oltchim la arbitri, cand un meci intreg noi am fost cei defavorizati. Din nefericire pentru Oltchim, noi am fost mai bune. Mult mai bune", a spus cu lacrimi in ochi fosta mare jucatoare. La randul sau, Simona Gogarla, cea mai prolifica marcatoare a Rulmentului, cu opt goluri, a spus ca se bucura ca a reusit sa inscrie si altfel decat din saritura, aluzie la motivatia lui Tadici cand a decis s-o scoata din lotul tricolor pentru Mondiale. "Sunt extrem de fericita ca am castigat si cred ca n-am fi putut face asta daca nu eram o echipa unita. N-a fost o razbunare, pur si simplu am vrut sa castigam acest meci pentru ca foarte multa lume nu ne dadea nici o sansa. Nu e o victorie personala, dar ma bucur ca am putut marca si altfel nu doar din saritura, cum spunea Tadici, ca doar atata stiu", a punctat Gogarla.
In replica, Gheorghe Tadici a acuzat in termeni foarte duri arbitrajul cuplului buzoian Pavel - State si si-a linistit opozantii de la Brasov ca tot Oltchim va castiga intrecerea interna. "Pentru noi acest joc a fost mult mai usor decat cel cu Sf. Gheorghe, cei de la Brasov s-au stresat mai tare. Sa stea linistiti ca tot noi castigam titlul. Oricum, n-am ce sa reprosez echipei mele, care a jucat un meci de handbal cu un regulament de rugby. Au fost numai placaje, numai faulturi grosolane, iar doua jucatoare, Steluta Luca (n.n. - a parasit terenul in prima repriza din cauza unei torsiuni a vertebrelor) si Roxana Gatzel (n.n. - a iesit din joc in repriza secunda din cauza unei duble fracturi la antebratul drept), care ar trebui in mod normal sa apere culorile Romaniei la turneul preolimpic, au fost scoase din uz. Este incalificabil ce s-a intamplat. A fost o viciere evidenta de rezultat. Un furt pe fata si s-a vazut foarte clar acest lucru de cum a inceput meciul", a comentat furios Gheorghe Tadici.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.