PDL a anuntat ieri ca este de acord cu organizarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru adoptarea legii votului uninominal, in varianta sustinuta la referendum. O solicitare similara a facut si PC, la inceputul saptamanii, iar PSD s-a de
PDL a anuntat ieri ca este de acord cu organizarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru adoptarea legii votului uninominal, in varianta sustinuta la referendum. O solicitare similara a facut si PC, la inceputul saptamanii, iar PSD s-a declarat de acord.
Potrivit lui Emil Boc, PDL sustine convocarea in sedinta extraordinara a Senatului, ca prima Camera sesizata, in cel mai scurt timp, urmand ca apoi sa fie convocata si Camera Deputatilor, in calitate de for decizional. Astfel, "in luna ianuarie, acest proiect de lege sa fie practic adoptat, iar sesiunea parlamentara ordinara din luna februarie sa inceapa fara niciun fel de probleme in privinta legii votului uninominal", a precizat Boc.
In opinia sa, "cheia adoptarii acestui proiect de lege se afla la PSD". "PSD-ul trebuie sa decida: este mai aproape dragostea de Tariceanu si de putere sau mai aproape dragostea de votul uninominal si de proiectul depus de ei la Parlament", a continuat presedintele PDL.
Boc a mai precizat ca de la proiectul de lege initiat de PSD s-ar putea prelua posibilitatea de alegere a parlamentarilor in doua tururi de scrutin, la fel ca si primarii, prin majoritate relativa, iar de la proiectul PDL se poate prelua reducerea numarului de parlamentari cu 15-20%. Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat luni ca, daca exista o majoritate in Birourile Permanente ale celor doua Camere asupra convocarii unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pe tema votului uninominal, solicitata de PSD, atunci aceasta ar putea incepe pe 27 ianuarie. Şi PC a anuntat marti ca va adresa Birourilor Permanente o cerere similara, pentru modificarea articolelor din legea votului uninominal, pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea, articole declarate neconstitutionale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.