O fabrica parasita, din apropiere de Roma, unde locuiesc ilegal 20 de romani, a fost atacata cu cocktailuri Molotov de un grup de tineri italieni.

Dupa ce au atacat cu sticle incendiare cladirea in care traiesc romanii, cei zece agresori, inarmati cu bite din lemn, au spart si geamurile autoturismelor parcate in fata adapostului, care apartineau tot imigrantilor romani. Au fost avariate sase vehicule, doua fiind incendiate cu cocktailuri Molotov. Incidentele violente au avut loc luni seara, in localitatea Aprilia, la circa 25 km sud de Roma.

Din fericire, nici o persoana din adapost nu a fost ranita. Trecatorii care au fost martori la incident au observat zece tineri italieni, iar autoritatile banuiesc ca ar putea fi vorba de o razbunare fata de comunitatea de romani din zona, noteaza cotidianul „Il Tempo".

La scurt timp dupa incident, la fata locului au ajuns masini de pompieri din Aprilia si o patrula a carabinierilor din echipa operativa mobila care se afla in zona pentru controalele nocturne obisnuite.

Autoritatile au inregistrat plingerile depuse de imigranti. Potrivit sursei citate, incidentul a reprezentat un gest de intoleranta, vizind sa intimideze romanii. Autoritatile urmeaza sa identifice autorii agresiunii, care ar putea fi totusi un simplu act de bravura.