Operatorul de retail cu profil de discount Profi Rom Food, controlat de grupul franco-belgian Louis Delhaize, a platit 25,2 milioane de lei (circa opt milioane de euro) pentru reteaua de magazine Albinuta, pe care a preluat-o anul trecut de la compania lituaniana Maxima LT, informeaza agentia Mediafax. Operatiunea a fost definitivata in luna iulie a anului trecut, iar partile implicate nu au prezentat detalii privind termenii achizitiei. Tranzactia s-a ridicat la 25,2 milioane de lei, potrivit unui anunt al Albinuta publicat recent in Monitorul Oficial. In urma preluarii, Caius Crisan, care detinea postul de director general al Profi Rom Food, a fost numit administratorul unic al Albinuta Shops.
Profi Rom Food opereaza 35 de magazine Profi. Majoritatea acestora sunt situate in orase din centrul si sud-vestul Romaniei, respectiv in Transilvania si Banat.
Reteaua Albinuta mai detine noua supermarketuri in Bucuresti, in sectoarele 2, 4, 5 si 6. Pe termen lung, planurile companiei vizeaza crearea unei retele care sa acopere toate orasele cu cel putin 20.000 de locuitori. Compania intentioneaza sa deschida in 2008 cel putin zece magazine noi.
Printre orasele care vor gazdui noi magazine se numara Bucuresti, Focsani, Slatina si Targu Mures. Magazinul din Bucuresti va fi inaugurat in cartierul Militari, intr-un spatiu inchiriat, va avea o suprafata de vanzare de 700 de metri patrati si va necesita o investitie de 500.000 - 600.000 de euro.
Profi si-a propus sa obtina in 2008 o cifra de afaceri de 143-148 de milioane de euro, suma care ar reprezenta o crestere cu 30-35% fata de afacerile din anul 2007, an in care cifra de afaceri a companiei se estimeaza la aproximativ 110 milioane de euro.
Grupul Louis Delhaize mai este prezent pe piata romaneasca prin intermediul companiei Romania Hypermarche, care opereaza trei hipermarketuri Cora, la Bucuresti si Cluj-Napoca.