Investitiile straine directe in Romania au scazut anul trecut cu 21,3%, la noua miliarde de dolari, de la 11,4 miliarde de dolari in 2006, potrivit estimarilor preliminare ale Conferintei Natiunilor Unite pentru Comert si Dezvoltare (UNCTAD) pentru 1
Investitiile straine directe in Romania au scazut anul trecut cu 21,3%, la noua miliarde de dolari, de la 11,4 miliarde de dolari in 2006, potrivit estimarilor preliminare ale Conferintei Natiunilor Unite pentru Comert si Dezvoltare (UNCTAD) pentru 105 state din intreaga lume.

Potrivit datelor BNR, Romania a atras in primele zece luni ale anului trecut investitii straine directe de 5,93 miliarde de euro (8,7 miliarde de dolari). Investitiile din Romania au fost mai mari decit cele atrase de Cehia (7,6 miliarde de dolari), tara care a inregistrat un avans de 27,3%, si sub nivelul din Polonia (18,1 miliarde de dolari), care a raportat o crestere de 30,3%. La nivelul celor zece state care au aderat la Uniunea Europeana (UE) in 2004 a avut loc un declin de 2,3% al investitiilor, la 38 de miliarde de dolari.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.