Un comunicat al Ministerului Apararii Nationale informa, in 3 ianuarie, ca ministrul Teodor Melescanu a ordonat interventia armatei, atåt cu utilaje, cåt si cu soldati, pentru deszapezire in sectorul 6 al Capitalei. Comunicatul mai preci
Un comunicat al Ministerului Apararii Nationale informa, in 3 ianuarie, ca ministrul Teodor Melescanu a ordonat interventia armatei, atåt cu utilaje, cåt si cu soldati, pentru deszapezire in sectorul 6 al Capitalei. Comunicatul mai preciza ca interventia a fost facuta la solicitarea directa a autoritatilor locale.

In mod normal, armata intervine in caz de calamitate. Zapada cazuta in Bucuresti, chiar daca a fost abundenta, nu reprezinta insa un dezastru decat, poate, pentru autoritatile locale, prinse, ca de obicei, cu pantalonii in vine. Administratia locala a sectorului 6 are incheiat un contract de salubrizare cu Urban SA, care include inclusiv operatiunile de deszapezire. Valoarea acestui contract, conform informatiilor primite de la Mihai Anghel, consilierul personal al primarului Cristian Poteras, este de 17 milioane de RON pe an (170 de miliarde de lei vechi sau 4,7 milioane de euro).

Poteras a facut apel la armata
Aceeasi sursa ne-a confirmat ca primarul Poteras s-a adresat ministrului apararii, cu solicitarea de a trimite soldati care sa ajute la operatiunile de deszapezire ale celor 4 mari piete din sector. Mihai Anghel ne-a declarat ca exista o ordine de prioritati in contractul pe care Urban SA il are cu Primaria sectorului 6 in materie de operatiuni de degajare a zapezii. In primul rand, ne-a declarat el, au fost degajate caile rutiere importante, apoi cele secundare si abia dupa aceea obiectivele administrative, sociale si economice. Primarul Poteras a facut apel la armata pentru ca exista un ordin al ministrului apararii din 2001care permite ca soldatii sa intervina in sprijinul administratiei locale, la solicitarea edililor, ne-a precizat consilierul acestuia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.