Vestea, ca orice veste care ne poate mistui sufletele, a trecut aproape neobservata. Nu ne consideram mai putin vinovati pentru neobservarea ei si tocmai de aceea ne facem astazi datoria de onoare si o spunem lumii. Ma simt, trebuie sa recunosc, de

Vestea, ca orice veste care ne poate mistui sufletele, a trecut aproape neobservata. Nu ne consideram mai putin vinovati pentru neobservarea ei si tocmai de aceea ne facem astazi datoria de onoare si o spunem lumii. Ma simt, trebuie sa recunosc, destul de feciorelnic atunci cand e s-o spun in vazul tuturor, asa ca trebuie sa-mi iertati ezitarea in randurile care deja curg si, mai ales, in cele care urmeaza.

Fiind vorba despre ele, sunt totodata timid si furios. Simt de-atatea ori sa sar in apararea lor, sa le apar slabiciunile si frumusetea, gratia si nepriceperea, incat, recunosc, inclin sa fiu mai degraba avocatul lor decat cel care le arata cu degetul! Toate manevrele lor gresite care pot sa scoata din noi cele mai ciudate injuraturi pot fi iertate pentru o singura privire, fie ea duios-piezisa sau fatis-amenintatoare. Da, frate, in Romania sunt mai multe soferite decat soferi, adica mai multe femei la volan decat barbati la volan. Eu am inteles si admis in forul meu interior ca-n Romania exista si traiesc mai multe femei decat barbati, ba chiar m-am bucurat fara sa stiu de ce, dar, orsicat. Am fost de acord, fara s-o fi incurajat vreodata insa (nu pot sa fiu ipocrit), si cu lupta pentru drepturile femeii egale cu ale barbatului, ba chiar m-am facut ca nu vad avanturile feministe care au trecut pe langa mine cand si cand, dar, iertare, Maria Ta, iertare, femeie, de ce trebuie sa fiti mai multe la volan ca noi? Nu era de ajuns ambuteiajul, nu sunt de ajuns primarii pe care-i avem si care este multi si competenti, nu erau suficiente troienele, noile borduri, semafoarele, gropile s.a.m.d.? Ce-ar fi ca eu sa va cer voua, soferitelor, sa faceti in fiecare zi "parcarea laterala cu spatele?" Ce ne facem, fratilor, ca prea ne-au majorat soferitele... Tineti aproape!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.