Peste 200 de salariati ai unei societati din Miercurea Ciuc si-au dat demisia in bloc. Protestul inedit a inlocuit, astfel, traditionala greva, pe fondul unei crize tot mai accentuate de muncitori. Nemultumirea angajatilor a fost cauzata de conditii
Peste 200 de salariati ai unei societati din Miercurea Ciuc si-au dat demisia in bloc. Protestul inedit a inlocuit, astfel, traditionala greva, pe fondul unei crize tot mai accentuate de muncitori. Nemultumirea angajatilor a fost cauzata de conditiile improprii de lucru, precum si de comportamentul patronului.

In data de 8 ianuarie, peste 200 de angajati ai SC Hamerock Metall Sa din Miercurea Ciuc au rasuflat usurati, vazandu-si inregistrate demisiile la secretariatul societatii. Conflictul dintre angajati si angajator a durat peste doua saptamani, chiar in perioada sarbatorilor de iarna. Dupa ce a mocnit o perioada, conflictul de drept a izbucnit in data de 24 decembrie, cand un numar de 218 angajati au refuzat sa mai lucreze, fiind nemultumiti de conditiile de lucru si de comportamentul patronului. Acestia au cerut actionarului majoritar si, totodata administratorului, Csibi Istvan, sa respecte programul de lucru, de 8 ore, care a fost majorat cu o ora, 15 minute dimineata si 45 de minute dupa masa, fiind astfel imposibil ca majoritatea muncitorilor, care provin din satele invecinate, sa mai faca naveta. De asemenea, angajat ii acuzau si faptul ca nu si-au primit o parte din drepturile salariale, iar tichetele de masa nu au fost acordate in mod corect. Acestia au mai cerut sa beneficieze de concediile de odihna legale, care nu au fost acordate in ultimii doi ani. Atat conducerea societatii, cat si muncitorii acuza faptul ca „nu au fost lasati sa-si exercite activitatea fara presiuni psihice“.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.