Presedintelui Traian Basescu ii lipsesc din ce in ce mai mult puterile executive pe care le are un sef de Guvern. Astfel, seful statului a sesizat, ieri, Curtea Constitutionala privind OUG de reorganizare a Ministerului Internelor si Reformei Admini
Presedintelui Traian Basescu ii lipsesc din ce in ce mai mult puterile executive pe care le are un sef de Guvern. Astfel, seful statului a sesizat, ieri, Curtea Constitutionala privind OUG de reorganizare a Ministerului Internelor si Reformei Administratiei (MIRA) si cu OUG de modificare a Legii pensiilor militare de stat si a Statutului cadrelor militare, intrucat nu au avut si avizul Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), apreciind ca este un conflict juridic intre Guvern si Consiliu. Presedintele precizeaza in sesizare ca, potrivit Legii 415/2002 privind organizarea si functionarea CSAT, precum si a Legii 24/2000 privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative, „Guvernul trebuia sa supuna avizarii CSAT proiectul ordonantei“ aprobate de legea criticata, deoarece MIRA este o institutie cu atributii in domeniul securitatii nationale. „Prin urmare, avizul CSAT era obligatoriu si trebuia sa fie prealabil emiterii actului normativ, motiv pentru care lipsa lui reprezinta un viciu fundamental si insurmontabil al ordonantei“, considera seful statului, potrivit comunicatului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.