Brusc, directorul Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), Mohamed ElBaradei, arata cu degetul Romania, avertizand ca am fi dintre tarile de unde poate veni, mai amenintator decat oricand, pericolul terorismului! Pe care pana acum il mi
Brusc, directorul Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), Mohamed ElBaradei, arata cu degetul Romania, avertizand ca am fi dintre tarile de unde poate veni, mai amenintator decat oricand, pericolul terorismului! Pe care pana acum il minimaliza. Chiar il justifica, sugerand ca teroristii n-ar reprezenta decat un reflex de autoaparare in fata Americii agresoare. Este, de altfel, si motivul pentru care domnul ElBaradei a primit Premiul Nobel pentru Pace, de regula, un premiu pentru stanga. Mai precis, pentru stanga antiamericana, inclusiv americanul Al Gore, exponent perfect al sloganului "Blame America first", "Blamati mai intai America", al stangii radicale.
Si domnul ElBaradei si-a axat activitatea pe blamarea Americii, pentru care presedintele Putin l-a felicitat. Apoi l-a ignorat si s-a inteles cu presedintele George W. Bush, privind compromisul prin care Rusia furnizeaza Iranului material nuclear in scopuri economice, astfel incat statului totalitar i se ia acoperirea dezvoltarii de arsenal. Iar Rusia nu-si pierde profitul comercial din Iran, dimpotriva.
Pana la intelegerea ruso-americana, ElBaradei a facut eforturi intense in apararea intereselor Iranului de a dezvolta activitate nucleara depistata ca periculoasa chiar de inspectorii AIEA. Si a aparat statul totalitar chiar si atunci cand insasi Franta, prin ministrul ei de Externe, Bernard Kouchner, a afirmat ca Lumea Libera trebuie sa fie pregatita pentru eventualitatea unui razboi impotriva Iranului, in curs de inarmare nucleara. Iar Iranul nu si-ar fi permis atata sfidare a lumii democratice, in cazul in care comunitatea internationala era unita si nu ceda la retorica pseudo-pacifista.
Ca in Razboiul Rece, pseudo-pacifismul vizeaza un armistitiu intre Lumea Libera si comunitatea statelor totalitare, o coabitare indiferenta la suferinta popoarelor captive. Domnul ElBaradei nu s-a sfiit sa puna semnul egalitatii intre drepturile statelor democratice si ale statelor totalitare de a dezvolta arsenal nuclear. Prin aceasta pledoarie, el si-a incalcat, de fapt, menirea de director al AIEA, aceea de a descuraja proliferarea nucleara, incurajand in acest sens statele totalitare, mai ales cele extremist-islamice.
Iata ce sustinea, intr-un editorial din New York Times, la 12 februarie 2004: "Trebuie sa abandonam notiunea contraproductiva ca este reprobabil din punct de vedere moral ca unele tari sa dezvolte arme de distrugere in masa, dar in acelasi timp este acceptabil moral pentru altele sa se bazeze pe ele pentru securitate - si intr-adevar sa continue sa-si rafineze capacitatile si sa postuleze planuri pentru utilizarea lor". Aluzie la SUA si Israel. Mai mult, in 22 octombrie 2007, ElBaradei a declarat ziarului Le Monde: "Vreau sa-i indepartez pe oameni de ideea ca Iranul va fi o amenintare pentru ziua de maine".
Si ca sa-si atinga acest scop, domnul ElBaradei a lansat acum diversiunea scandaloasa cu pericolul de "cosmar" al proliferarii terorismului in Europa, cu potential "mai distrugator decat 11 septembrie in SUA", prin trafic de material radioactiv si nuclear catre Al-Queda, efectuat prin tara noastra. Ideea e ca nu state totalitare, ca Iranul si Siria, reprezinta pericol terorist, ci state membre NATO, partenere strategice ale SUA, ca Romania, pusa la gramada cu state ex-sovietice! SRI a dezavuat, prompt, aberatiile domnului ElBaradei. Dar nu e suficient. Diplomatia Romaniei are datoria de a apara onoarea tarii, cerandu-i domnului ElBaradei sa produca probe sau sa faca, neintarziat, amenda onorabila.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.