Ministerul Comunicatiilor va prezenta Guvernului, astazi, un memorandum privind planul de actiune pentru numarul de urgenta 112. Memorandumul va fi transmis si Comisiei Europene si va fi urmat de o ordonanta care va fi aprobata de Parlament in lun

Ministerul Comunicatiilor va prezenta Guvernului, astazi, un memorandum privind planul de actiune pentru numarul de urgenta 112. Memorandumul va fi transmis si Comisiei Europene si va fi urmat de o ordonanta care va fi aprobata de Parlament in luna februarie, prin care STS va primi fondurile necesare achizitionarii unui soft care va permite identificarea apelantilor, a aratat ministrul Karoly Borbely, intr-o conferinta de presa UDMR.

"In momentul de fata, toti operatorii din Romania sunt capabili sa identifice apelantul, doar STS este in imposibilitatea de a efectua acest lucru”, a declarat Borbely citat de Mediafax.

STS-ul are varianta sa in ceea ce priveste aceasta incompatibilitate tehnologica.
"Operatorii de telefonie mobila au implementat solutii personalizate de localizare ca facilitate comerciala de retea dar solutiile nu sint conforme cu standardul european (implementat de STS - n.red.) si ca urmare nu pot fi preluate de Serviciul 112”, a declarat pentru Jurnalul National purtatorul de cuvant al Serviciului de Telecomunicatii Speciale, colonel Adrian Fulea. Sistemul National pentru Apeluri de Urgenta a implementat o solutie standard de localizare ' in conformitate cu standardul european ETSI TS 102 164 , acest standard precizind modul de furnizare a informatiei de localizare a apelului de urgenta pe durata acestuia. Netrimiterea acestor informatii in formatul standard amininti este echivalenta cu lipsa acesteia pentru Serviciul 112”, precizeaza reprezentantul STS.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.