Marian Iancu a sustinut ieri o conferinta de presa la Timisoara in care a incercat sa clarifice ultimele sale declaratii, legate de o eventuala retragere, alaturi de BkP,
de la "Poli". Iancu a acordat autoritatilor locale un termen-limita pana
Marian Iancu a sustinut ieri o conferinta de presa la Timisoara in care a incercat sa clarifice ultimele sale declaratii, legate de o eventuala retragere, alaturi de BkP,
de la "Poli". Iancu a acordat autoritatilor locale un termen-limita pana la 30 ianuarie, pentru asocierea Consiliului Judetean si Consiliului Local cu gruparea alb-violeta, in caz contrar urmand sa renunte la finantarea clubului. Seful lui "Poli" cere, prin aceasta asociere, ca cele doua institutii sa investeasca 60
de milioane de euro in construirea unui nou stadion si a unei baze de antrenament.
"In cazul in care nu voi reusi asocierea cu Consiliul Local si cu cel Judetean pana la 30 ianuarie, imi voi da demisia de la conducerea clubului, iar finantarea clubului va fi blocata. Il voi propune pe Gheroghe Chivorchian (n.r. - actual director general) pentru a prelua sefia clubului si vom vinde mai multi jucatori pentru a supravietui. Noi nu dorim sa plecam, dar sunt necesare 60 de milioane de euro pentru construirea unui alt stadion, care va fi in proprietatea Consiliului Judetean. Daca cei doi vor veni cu capital - Consiliul Judetean, si cu baza de antrenamente - Consiliul Local, noi vom majora capitalul cu echivalentul patrimoniului", a declarat Iancu. "Finantarea clubului este blocata. Se stie ca 30% din cheltuieli sunt acoperite de venituri si 70% sunt acoperite de actionari. Clubul functioneaza normal in acest moment, echipa va face pregatirea asa cum s-a stabilit. De fapt, pana pe 30 ianuarie, programul este cel normal. Daca voi pleca, probabil ca se va gasi o solutie de avarie, poate prin vanzarea de jucatori. Daca raman, vreau sa construiesc o echipa si un club puternice. Noi nu dorim sa plecam, ci sa investim mult mai mult. S-a spus ca nu avem bani, dar suntem printre putinele cluburi cu toate platile la zi", a mai spus Iancu.
Acesta a mentionat ca in cazul in care va pleca de la "Poli" nu va mai investi in nici un alt club din Romania. In ciuda disputei cu autoritatile locale, Iancu a anuntat ca a inaintat o oferta de 1,2 milioane de euro, plus TVA, gruparii Gloria Bistrita pentru fundasul stanga Lazslo Sepsi.
"La capitolul veniri, pe langa cei doi slovaci (n.r. - Milos Brezinsky, fundas, 23 de ani si Balasz Borbely, mijlocas, 28 de ani), asteptam pana la sfarsitul saptamanii raspunsul lui Contra. Pentru postul de fundas stanga am facut o oferta pentru Sepsi si mai monitorizam un mijlocas ofensiv de 19 ani, extracomunitar. Asteptam raspunsul Stelei pentru Badoi, reprezentand procentul de 30 la suta dintr-un eventual transfer al lui Emeghara", a spus Iancu.
Pe lista de transferuri au fost pusi S. Radoi, Dancia, Omoduemuke, A. Cristea si McKain. In replica la amenintarile lui Iancu, oficialitatile locale sunt convise ca "Poli" va rezista si fara sprijinul acestuia. "Presiunea lui Iancu este foarte mare, mai ales ca, in principiu, asocierea a fost acceptata. Dar avem nevoie de un audit, ca sa stim exact care este situatia de la club. Totusi, daca Iancu va pleca, sunt cateva firme importante in Timisoara care pot prelua clubul, in asociere cu Consiliul Local si cu Consiliul Judetean, dar fara cei de la BkP", a spus consilierul judetean Alin Popoviciu. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.