Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti (SAMB) a inregistrat in numai o zi zece cazuri de tentative de suicid, principala cauza fiind efectul sarbatorilor de iarna si modificarile climatice, spune medicul coordonator, Jan Balota. TEORII. "V
Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti (SAMB) a inregistrat in numai o zi zece cazuri de tentative de suicid, principala cauza fiind efectul sarbatorilor de iarna si modificarile climatice, spune medicul coordonator, Jan Balota. TEORII. "Variatiile de temperatura cresc presiunea, iar persoanele labile din punct de vedere neuropsihic sunt cele mai predispuse sa recurga la acte de suicid. Din fericire cele inregistrate de Ambulanta Bucuresti nu au fost reusite, insa este cert ca aceste persoane trebuie sa ramana sub supraveghere medicala si sa primeasca un tratament adecvat", a adaugat Balota.  Psihiatrul Dan Ghenea a subliniat ca exista si alti factori predispozanti riscului de suicid, precum abuzul de substante sau de alcool, motiv pentru care impulsurile devin mult mai greu de cotrolat: "De asemenea, sarbatorile accentueaza anumite emotii si conduc spre stari depresive, iar variatiile de temperatura reprezinta un factor in plus de stres pentru organismul uman si in functie de vulnerabilitatea genetica conduce spre idei suicidale ". Medicul psihiatru a explicat ca in Romania rata tentativelor de suicid este de 3,5 la suta, adolescentii si persoanele varstince fiind principalele victime ale depresiilor.   


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.