Seful sectiei a II-a a Directiei Nationale Anticoruptie, Doru Tulus (foto), si adjunctul sau, Horatiu Baias, au atacat la Sectia de Contencios Administrativ a Inaltei Curti de Casatie si Justitie hotararea CSM prin care li se respingeau cererile de
Seful sectiei a II-a a Directiei Nationale Anticoruptie, Doru Tulus (foto), si adjunctul sau, Horatiu Baias, au atacat la Sectia de Contencios Administrativ a Inaltei Curti de Casatie si Justitie hotararea CSM prin care li se respingeau cererile de recunoastere a gradului profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte. Alaturi de cei doi au mai facut recurs, la aceeasi instanta, procurorul Catalin Vartic din cadrul structurii centrale a DNA, Liliana Boer - procuror DNA Alba Iulia, si Nuta Cezarina Bamboi, sefa DNA Galati. Recursul formulat de Doru Tulus va fi judecat pe 8 ianuarie, iar cel al lui Horatiu Baias, pe 10 ianuarie.

Consiliul Superior al Magistraturii a respins, printr-o hotarare din 28 noiembrie 2007, cererile a 69 de procurori DNA din intreaga tara care solicitau recunoasterea gradului profesional corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Tulus se bazeaza pe precedent
Aplicantii facusera cererile respective in baza faptului ca, din 2005, DNA a devenit directie in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. &b dquo;Noi am fost numiti la DNA printr-o procedura speciala de concurs. In 2005, DNA a devenit directie in cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. In plus, exista practica judiciara a Sectiei de Contencios Administrativ de la Inalta Curte de Casatie. Mai concret, doi colegi de-ai mei de la DNA au facut actiune, la inceputul anului trecut, iar magistratii Sectiei de Contencios Administrativ au admis recursurile si le-a fost recunoscut gradul de procuror corespunzator Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie“, a declarat luni, pentru NewsIn, procurorul Doru Tulus. Aceleasi motive au fost invocate si de adjunctul sau, Horatiu Baias.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.