INTERVENTIE. Pompierii bucuresteni au fost solicitati ieri sa indeparteze uriasii turturi de gheata formati la stresinile Spitalului Coltea. Initiativa a fost apreciata de trecatorii care se temeau ca un astfel de turture le-ar putea pune viata in pericol

10:20 - GREVA
CEATA. Traficul rutier era ingreunat ieri-dimineata din cauza vizibilitatii reduse, mai ales in sudul tarii.
PROTEST. Activitatea Tribunalului Bucuresti a fost intrerupta ieri intre orele 9:00 si 11:00 de un protest al personalului auxiliar.

10:25 - EXPERTIZA
DEVA. Peste 12.000 de apartamente din municipiul Deva, racordate la sistemul centralizat de termoficare, au ramas ieri-dimineata fara apa calda si caldura, ca urmare a unei avarii produse din cauza frigului la o vana de aerisire. Peste 40.000 de persoane au fost afectate de avarie.
CONCLUZIE. Expertii Politiei au stabilit ca plasa de la cusca jaguarului care a evadat de la Gradina Zoologica din Bucuresti la sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut a cedat "in timp" si ca nu este vorba despre "o mana criminala" care sa fi intervenit pentru ca animalul sa poata scapa.

BUZAU - Banii pentru informatii publice
Directorul Spitalului Judetean Buzau, medicul Mihai Tache, a cerut bani unei echipe de la postul TV Buzau care dorea sa afle o informatie despre un caz de tentativa de suicid. "Eu cred ca nu este normal sa va dam asa degeaba. Cine da informatie isi rapeste din timp. Putem stabili cu factura si gata", a spus seful spitalului. In momentul in care echipa tv a dorit sa ii dea bani, medicul Tache s-a ferit sa-i mai pretinda de teama ca este filmat pe ascuns. (Mihai Bunaziua)

RETR0CEDARI - Discutii intre BOR si Guvern
Reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane si ai Guvernului s-au intalnit ieri la Palatul Patriarhal pentru a discuta, printre altele, despre stadiul actual al retrocedarii proprietatilor bisericesti preluate in mod abuziv de regimul comunist in perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989. De asemenea, s-au mai luat in discutie aspecte privind sprijinul statului pentru salarizarea personalului bisericesc clerical si neclerical, precum si gasirea unor solutii de ajutorare a comunitatilor ortodoxe romane din diaspora. (Daniela Sontica)

PREDEAL - Dusa la spital cu ATV-ul
O fetita in varsta de 12 ani, care avea probleme respiratorii, a fost transportata ieri-dimineata de la Cabana Diham din Predeal la spitalul din localitate cu ajutorul unui ATV, deoarece ambulanta nu a putut ajunge la cabana din cauza zapezii, transmite Mediafax.

Citeste si:

VIOLENTA IN SPORT - Legea lui Mitica, promulgata
Presedintele Traian Basescu a promulgat ieri legea privind prevenirea si combaterea violentei in sport, initiata de deputatul PRM, Mitica Dragomir. Potrivit legii, spectatorii care patrund pe terenul de joc vor fi amendati cu o suma cuprinsa intre 1.000 si 3.000 de lei. Aceeasi amenda o vor primi si speculantii, iar biletele gasite asupra lor vor fi confiscate. Organizatorii evenimentelor pot fi amendati chiar si cu 50.000 de lei, daca nu vor interzice vanzarea, distribuirea sau consumul de bauturi alcoolice in arenele sportive.

PRIMARIA CAPITALEI - Cursuri de engleza pentru angajati
Primaria Capitalei a decis ca, in cadrul serviciilor de perfectionare a personalului, peste 100 de angajati ai institutiei sa beneficieze de cursuri de perfectionare a limbilor straine, respectiv engleza si germana, in cadrul unui contract incheiat cu Casa de Cultura "Friedrich Schiller". Valoarea totala a contractului este de 47.700 de lei, fara a avea inclusa Taxa pe Valoarea Adaugata, contractul neintrand sub incidenta acordului privind contractele de achizitii publice, criteriul de atribuire fiind cel al pretului cel mai scazut.

BUCURESTI - Numarul tentativelor de suicid creste
Serviciul de Ambulanta al Municipiului Bucuresti a inregistrat in numai o zi zece cazuri de tentative de suicid, principala cauza fiind efectul Sarbatorilor de iarna si modificarile climatice, a declarat ieri pentru NewsIn medicul coordonator Jan Balota. La randul sau, medicul psihiatru Dan Ghenea a subliniat ca exista si alti factori predispozanti riscului de suicid, precum abuzul de substante halucinogene sau de alcool, motiv pentru care impulsurile devin mult mai greu de controlat. In Romania, rata tentativelor de suicid este de 3,5%.

EDUCATIE - Sesiune speciala a testelor nationale
O sesiune speciala a testelor nationale pentru absolventii clasei a VIII-a, inclusiv din anul scolar 2006-2007, dar care nu au promovat testele sau examenul de Capacitate, va avea loc intre 4 si 7 februarie 2008. Inscrierile vor avea loc in intervalul 21-25 ianuarie. Datele examenelor sunt urmatoarele: 4 februarie - proba scrisa la limba si literatura romana; 5 februarie - examenul scris la limba si literatura materna; 6 februarie - matematica; 7 februarie - istoria romanilor sau geografia Romaniei. La 9 februarie vor avea loc prima afisare a rezultatelor si depunerea contestatiilor. (Alina Gavrila)

CURTICI - Au spart scoala sa-si motiveze absentele!
Cinci elevi ai liceului din Curtici au spart scoala ca sa-si motiveze absentele! Adolescentii, elevi in clasele a IX-a si a X-a, au escaladat acoperisul si au intrat in cladire pe un geam uitat deschis. Un trecator a vazut lumina pe coridor si a alertat politia. Traian Vitelar (foto), directorul liceului din Curtici, spune ca unii dintre tineri erau elevi foarte slabi, cu probleme atat la invatatura, cat si disciplinare. Acum, adolescentii sunt cercetati pentru tentativa de furt si vor avea de suportat si pedepsele venite din partea scolii. (A.A.)