De ziua sa de nume, Ion Iliescu s-a lansat in previziuni. El a „vazut“ ca anul 2008 va fi unul dificil, in care PSD va trebui sa se trezeasca, poate, printr-un congres extraordinar. Geoana i-a raspuns fostului lider dedicåndu-i un
De ziua sa de nume, Ion Iliescu s-a lansat in previziuni. El a „vazut“ ca anul 2008 va fi unul dificil, in care PSD va trebui sa se trezeasca, poate, printr-un congres extraordinar. Geoana i-a raspuns fostului lider dedicåndu-i un panegiric in care Iliescu e desemnat drept „cel mai experimentat si intelept politician romån“. In schimb, Iliescu a fost mai retinut, dar a recunoscut, din politete, ca (si) Geoana a evoluat politic, pentru ca „toata lumea evolueaza“.

Sarbatoritul Ion Iliescu a marturisit presei ca cea mai mare preocupare a sa pentru 2008 va fi soarta PSD, de care a dat de inteles ca este nemultumit. Desi s-a declarat cugetator si nu a precizat daca a suferit vreo convertire, Iliescu a contrazis previziunile ghicitoarei care prevazuse ca anul acesta va fi unul mai linistit din punct de vedere politic si a prevestit ca 2008 va fi, dimpotriva, unul foarte dificil. „Va fi un an de confruntari politice si electorale, asta va introduce o nota fireasca pentru un an dominat de confruntari electorale. Am vazut previziunile unei ghicitori care spune ca va fi o atenuare. Eu cred ca e cam greu s a se intample asa ceva“, a precizat Iliescu.

„Sunt framantari in toate partidele. Pe mine ma intereseaza PSD, in ce masura va reusi sa se trezeasca, a cam navigat in ape cam tulburi in ultimii trei ani de zile“, a mai declarat sarbatoritul. Iliescu a mai spus ca acesta e ultimul an in care PSD va avea sansa sa iasa din lentoare. El a dorit, cu aceasta ocazie, sa dea trezirea in partid: „E ultimul an al unei perioade electorale si sper ca alegerile sa fie un stimul care sa aseze partidul pe o pozitie activa pentru ca Romania are nevoie de o stanga puternica. Asta e ceea ce mi-as dori“, a spus liderul social-democrat. Totodata, Iliescu a reiterat ca partidul are nevoie de o „discutie de fond, reala, nu de ciondaneli si tot felul de sageti prin presa“. El a mai spus ca numai o asemenea analiza ar putea sa restabileasca increderea in partid. Intrebat de ziaristi daca mai crede in necesitatea unui congres extraordinar, Iliescu a raspuns: „E nevoie de o analiza. E nevoie de o stanga puternica. Va fi un Consiliu National, cu siguranta. Iar ca va fi si congres extraordinar, asta e altceva“. Intrebat daca vede un PSD cu Adrian Nastase si cu Mircea Geoana, Iliescu a dat un raspuns vag: „Cu Adrian Nastase, cu Mircea Geoana... Cu toata lumea... toti pot fi utili intr-un asemenea proces de reconstructie si de clarificare. Conceptul de colaborare e complex, poate sa fie o colaborare constructiva, poate sa fie o confruntare de idei“. De ziua sa, Iliescu a fost felicitat si de fostul premier Adrian Nastase.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.