DESZAPEZIRE - Autoritatile paseaza responsabilitatea
In timp ce autoritatile paseaza de la una la alta responsabilitatea pentru nedeszapezirea parcarilor, potrivit legii politia aplica amenzi si intocmeste dosare penale celor care isi parcheaz

DESZAPEZIRE - Autoritatile paseaza responsabilitatea
In timp ce autoritatile paseaza de la una la alta responsabilitatea pentru nedeszapezirea parcarilor, potrivit legii politia aplica amenzi si intocmeste dosare penale celor care isi parcheaza masina incurcand ori chiar blocand circulatia. Tot potrivit legilor, noi, cetatenii, trebuie sa deszapezim 70 la suta din teritoriul sectoarelor.

De obicei marea scena a concertelor de tot felul, Parcarea din Piata Constitutiei a devenit prilej de aruncare a responsabilitatii de pe umerii Primariei Capitalei pe cei ai Administratiei Domeniului Public (ADP) Sector 5 si de aici pe cei ai institutiilor care o folosesc efectiv pentru parcarea masinilor angajatilor.

DE LA ANA LA CAIAFA. Cearta a pornit de la faptul ca nici macar la o saptamana de la "marea ninsoare" care a blocat Capitala, parcarea din Piata Constitutiei, peste care troneaza impozanta Casa a Poporului, nu a fost deszapezita. Marele alb-murdar al zapezii care acopera Piata Constitutiei a ridicat la cote inalte nervii angajatilor Ministerului Public. Si nu numai. Furia se varsa asupra Primariei Capitalei, cea care a trimis ultima notificare procurorilor sa nu-si parcheze masinile acolo din cauza de spectacol. Numai ca Primaria lui Videanu, prin gura directorului general Gheorghe Udriste, ne-a spus ca parcarea se afla in subordinea Administratiei Domeniului Public Sector 5, "responsabila cu deszapezirea ei". Directorul ADP Sector 5, Mirea Octavian, ne-a raspuns intr-o prima faza ca "deszapezirea parcarilor din sector si evacuarea zapezii rezultate sunt activitati care tin tot de ADP, ca si stradutele secundare", unde Mirea recunoaste ca s-a actionat doar in proportie de 25 la suta. "Parcarea din Piata Constitutiei au primit-o de la Primaria Generala a Capitalei, Parchetul General si Ministerul Justitiei in administrare in clipa in care a fost summit-ul francofoniei. Si-au marcat-o, si-au pus oameni de paza, iar dupa summit cele doua ministere au primit-o ca sa-si parcheze masinile. In baza unui protocol. Teoretic ei ar trebui sa se ocupe de ea. Dar daca ne solicitau ajutorul ii ajutam, asa cum au facut cei de la Politia Capitalei, IGPR, SRI, fostul doi si un sfert care ne-au sunat si i-am ajutat imediat, ca in fiecare an".

PARCAREA DALLI. Mirea s-a plans, in schimb, de "baietii destepti de la Parcarea Dalli". "Ei n-au deszapezit parcarea de la Podul Operei, la cea de la pompieri si de la Garda Financiara de pe cheiul Dambovitei, au facut mormane de zapada in strada pe care tot noi am luat-o. Ei sunt baieti destepti, ei incaseaza banii, dar nu angajeaza o firma de deszapezire!".

MINCIUNA. Dupa ce Parchetul a dezmintit informatia, directorul Mirea nu ne-a mai vorbit de protocol, nici de doua ministere, ci de patru: "Hotararea 32 a Consiliului General spune ca toate parcarile care sunt de utilitate cetateneasca ni se trimit noua. Parcarea din Piata Constitutiei este de utilitate publica. Institutiile care o folosesc de drept, Ministerul Justitiei, Ministerul Mediului, Ministerul Finantelor si Parchetul General, au si obligatia s-o intretina". Intrebati, reprezentantii ministerelor ne-au spus ca nu-i adevarat ce spune domnul Mirea. Sa innebunesti, nu alta!

Dosare penale la stationare interzisaIn timp ce parcarile ce tin de ADP Sector 5 ori de firmele angajate pentru celelalte sectoare stau doldora de zapada, politia aplica amenzi si intocmeste dosare penale celor care-si parcheaza masinile pe banda a II-a de circulatie. S-a intamplat ieri chiar in Sectorul 5. Soferul P. Adrian si-a parcat microbuzul pe banda a II-a, impiedicand deplasarea troleibuzelor dinspre Pasajul Lujerului catre Strada Valea Cascadelor. Microbuzul a fost indepartat de autoritati. Soferului i s-a intocmit dosar penal pentru infractiunea de blocare cu intentie a drumului public, fapta prevazuta cu inchisoare de la trei luni la doi ani sau cu amenda, de la inceputul anului fiind intocmite 20 astfel de dosare. La Craiova, masinile care au obstructionat accesul utilajelor de deszapezire au fost ridicate de politisti si duse la depoul de tramvaie, iar proprietarii au fost penalizati cu doua puncte si cu cate 150 de lei amend.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.