International Finance Corporation (IFC), divizia de investitii a Bancii Mondiale, ar putea finanta cu 30 milioane euro mai multe proiecte imobiliare dezvoltate de grupul austriac Soravia in Macedonia, Serbia, Romania, Bulgaria si Ucraina, evaluate la
International Finance Corporation (IFC), divizia de investitii a Bancii Mondiale, ar putea finanta cu 30 milioane euro mai multe proiecte imobiliare dezvoltate de grupul austriac Soravia in Macedonia, Serbia, Romania, Bulgaria si Ucraina, evaluate la un total de 680 milioane euro.
Proiectele vor fi realizate prin intermediul unei divizii nou create a grupului austriac - Soravia Real Estate Development - specializata in dezvoltarea de proiecte imobiliare destinate vanzarii din Austria, Slovacia, Estonia, Federatia Rusa, Romania, Bulgaria, Serbia, Macedonia si Albania, se arata intr-un anunt al IFC.
Compania va sustine un program de investitii al Soravia Real Estate Development care prevede derularea a 12 proiecte in Macedonia, Serbia, Romania, Bulgaria si Ucraina. Potrivit datelor publicate pe pagina de Internet a grupului austriac si citate de agentia Mediafax, Soravia detine un teren in Ştefanesti, in nordul Bucurestiului, unde intentioneaza sa amenajeze un centru comercial sau un magazin de tip outlet cu o suprafata de 290.000 de metri patrati. "Pentru sapte dintre proiecte a fost achizitionat deja terenul, iar restul investitiilor sunt in stadiu incipient, fiind identificate amplasamentele", se precizeaza in anunt.International Finance Corporation: 680 mil. euro in CapitalaCompania va dezvolta proiecte imobiliare in capitalele celor cinci tari, in special pe segmentul spatiilor de birouri si al centrelor comerciale. Soravia Real Estate Deve-lopment estimeaza ca investitiile necesare realizarii proiectelor se ridica la 680 de milioane de euro, din care 534,5 milioane de euro reprezinta costul de constructie, 145,5 milioane de euro urmand sa fie alocate pentru achizitia terenurilor. Participarea IFC la program se va realiza printr-o infuzie de capital de 10 milioane de euro si acordarea unui credit de 20 milioane de euro.
In Romania, Soravia a construit o cladire de birouri pe Calea Mosilor din Bucuresti, vanduta la finele anului 2006 fondului de investitii Equest Partners. De asemenea, grupul austriac are in curs de derulare un proiect mixt de spatii de birouri si locuinte in bulevardul Iancu de Hunedoara din Capitala, cu o suprafata de circa 20.200 de metri patrati.
Investitia pentru acest proiect este estimata la 46 de milioane de euro, iar lucrarile de constructie vor fi finalizate in luna septembrie a acestui an.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.