Sirianul Omar Hayssam, condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru fapte de terorism in legatura cu rapirea celor trei jurnalisti romani in Irak din mai 2005, i-a spus procurorului Ciprian Nastasiu (foto) ca a plecat din tara ca un domn: "cu capul

Sirianul Omar Hayssam, condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru fapte de terorism in legatura cu rapirea celor trei jurnalisti romani in Irak din mai 2005, i-a spus procurorului Ciprian Nastasiu (foto) ca a plecat din tara ca un domn: "cu capul sus, la costum, parfumat". El a disparut din Romania in vara anului 2006. Anchetatorii au banuit ca sirianul a fugit la bordul navei Iman T si l-au trimis in judecata pe armatorul Mustafa Tartoussi. In cadrul acestui proces au fost depuse in instanta mai multe convorbiri telefonice, interceptate autorizat de SRI, din perioada august-septembrie 2006. Interlocutorul lui Hayssam este procurorul Ciprian Nastasiu.

In discutiile purtate, Hayssam a dat detalii despre fuga sa. El sustine ca a plecat de pe Aeroportul Otopeni mai tarziu decat data banuita de anchetatori (30 iunie) si ca a folosit un pasaport romanesc, sub un alt nume si cu "un alt look", potrivit Mediafax. Sirianul mai sustine ca principalul motiv pentru care a fugit a fost filajul la care era supus si ca il asteapta pe Nastasiu in Liban sau in Siria, pentru a se intalni cu el.

Va prezentam in continuare fragmente din stenogramele convorbirilor interceptate. Sirianul este notat cu "H", iar procurorul Nastasiu este "Nic", potrivit notelor din dosar.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.