Sase detinuti de la Penitenciarul de Maxima Siguranta Focsani, judetul Vrancea, au incercat sa evadeze printr-o metoda inspirata parca din celebrul serial american " Prison Break". Acestia au sapat un tunel lung de noua metri pentru a evada din in
Sase detinuti de la Penitenciarul de Maxima Siguranta Focsani, judetul Vrancea, au incercat sa evadeze printr-o metoda inspirata parca din celebrul serial american " Prison Break". Acestia au sapat un tunel lung de noua metri pentru a evada din inchisoare, planurile lor de a-si petrece sarbatorile in libertate fiind dejucate de gardieni.
Directorul Penitenciarului de Maxima Siguranta Focsani, Ion Cel Mare, a declarat ca cei sase detinuti au inceput sa sape tunelul din data de 29 decembrie si au profitat de faptul ca vin sarbatorile, sperand ca perchezitiile vor fi mai rare. Ei au fost prinsi la sfarsitul saptamanii trecute in timpul unor verificari de rutina. "Pentru tentativa de evadare au folosit platbanda (banda de otel-n.r.) de la paturile metalice din camera, din care si-au confectionat unelte cu care au sapat tunelul. Tunelul pleca din camera de detentie si urma sa ajunga in exteriorul Penitenciarului. Cei sase sapau pe rand, o parte din ei facand de paza pentru a nu fi surprinsi de gardieni. Planul lor a fost dejucat deoarece au fost prinsi de gardieni. Cei sase detinuti spun ca au inceput sa sape la tunel pe data de 29 decembrie", a precizat Ion Cel Mare, citat de Mediafax. El a mai declarat ca a sesizat Parchetul si Administratia Nationala a Penitenciarelor, fiind demarata o ancheta. Directorul Penitenciarului de Maxima Siguranta Focsani spune ca cei sase detinuti nu vor fi mutati, dar vor fi judecati pentru tentativa de evadare. "Cei sase detinuti implicati in tentativa de evadare nu vor fi mutati dar am sesizat Parchetul si ei vor fi judecati pentru tentativa de evadare", a mai spus Ion Cel Mare.
Operatiunea
Detinutii au ascuns sub paturi cantitati impresionante de pamant pe care le-au scos din tunelul pe care l-au sapat zi si noapte. Au inceput sa sape tunelul pe 29 decembrie, scotand tone de pamant, profitand de sarbatorile de iarna cand in penitenciar au lucrat mai putine cadre, sperand ca pana pe data de 7 ianuarie sa evadeze. Detinutii au sapat zi si noapte, punctul de plecare al tunelului fiind grupul sanitar al celulei. Potrivit Newsin, ei au scos toaleta si au inceput sa sape pe sub pamant pe care l-au bagat in sacose, mascandu-le cu gentile de voiaj in care le aduceau familiile mancare.
Chiar daca se verificau incaperile in care stau detinutii de doua-trei ori pe zi, cadrele din Penitenciarul de Maxima Siguranta Focsani nu puteau depista tentativa de evadare intrucat cei sase erau cazati intr-o camera de detentie care avea cateva zeci de paturi.
Mai mult, inainte sa vina inspectia, detinutii puneau la loc vasul de toaleta si totul parea in ordine. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.