Un numar de 125 de grefieri de la toate instantele judecatoresti din judetul Mehedinti vor intra luni - 7 ianuarie a.c. in greva japoneza. Sindicatul a€žJustitia" Mehedinti anuntase, initial,  Ministerul Justitiei ca, incepand cu
Un numar de 125 de grefieri de la toate instantele judecatoresti din judetul Mehedinti vor intra luni - 7 ianuarie a.c. in greva japoneza. Sindicatul a€žJustitia" Mehedinti anuntase, initial,  Ministerul Justitiei ca, incepand cu data de 7 ianuarie 2008, va declansa greva de avertisment, cu o durata de doua ore, zilnic intre orele 9,00 - 11,00, pentru o perioada de cinci zile.   NEMULTUMIRI. Eugen Purcaru, presedintele Sindicatului Justitia Mehedinti,  spune ca la nivelul sindicatului s-a luat ulterior decizia ca, pentru inceput, sa fie aleasa greva japoneza. a€žPentru a nu afecta activitatea din justitie si pentru a ne demonstra buna noastra credinta, ne-am gandit ca ar fi mai bine pentru o zi doua sa alegem greva japoneza. In aceste conditii nu vom intrerupe nici un minut lucrul si vom astepta o reactie din partea Ministerului Justitiei. Nu cerem mariri de salariu, ci doar respectarea unor hotarari judecatoresti definitive. Motivele care au condus la declansarea acestei greve sunt numeroasele demersuri pe care organizatia noastra sindicala le-a efectuat in ultimele luni pentru solutionarea pe cale amiabila a problemelor aparute, demersuri care au ramas fara vreun rezultat", a declarat Eugen Purcaru. Acesta sustine ca grevistii detin hotarari judecatoresti executorii avand ca obiect prima de vacanta, dar aceste hotarari nu au fost puse pana in acest moment in plata.  


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.