Indienii de la Maharashtra Seamless au incheiat achizitia utilajelor uzinei Republica din Bucuresti  si intentioneaza sa le transfere la o noua unitate din India, potrivit site-ului Myiris.com, citat de Mediafax.
Costul total al proiectului
Indienii de la Maharashtra Seamless au incheiat achizitia utilajelor uzinei Republica din Bucuresti si intentioneaza sa le transfere la o noua unitate din India, potrivit site-ului Myiris.com, citat de Mediafax.
Costul total al proiectului, care include investitiile in modernizarea si crearea infrastructurii necesare noii fabrici din India, este de 52,2 milioane euro si va fi acoperit din fonduri interne, iar fabrica va deveni operationala in decurs de doi ani. Preluarea utilajelor uzinei romanesti, cu o capacitate anuala de 200.000 de tone, se incadreaza in strategia Maharashtra Seamless de dublare a capacitatii de productie la 700.000 de tone anual, pana in 2010-2011.
Compania face parte din grupul industrial indian Jindal si a inregistrat, la 31 martie 2007, o cifra de afaceri de 265 milioane euro, fata de 187 milioane euro in anul precedent, si un profit net de 40 milioane euro, cu aproximativ 17 milioane euro mai mult decat in 2006.
Maharashtra Seamless a castigat, la finele lunii noiembrie, licitatia pentru vanzarea utilajelor care alcatuiesc linia de fabricatie a tevilor petroliere a uzinei Republica din Bucuresti, aflata in procedura de faliment, la pretul de pornire de circa 21,5 milioane lei (6,21 milioane euro).
Pe de alta parte, cotidianul indian Economic Times a relatat, la inceputul lunii decembrie, fara sa citeze surse, ca Maharahstra Seamless a castigat licitatia pentru uzina Republica, pentru circa 43,5 milioane de euro.
Terenul uzinei Republica, cu o suprafata de 240.000 metri patrati, si celelalte active (cladirea de birouri si halele) vor fi scoase la vanzare, prin licitatie, in primavara acestui an.
In martie 2003, un consortiu format din firmele Moody-Rom Trading Romania, Moody International Trading-SUA, OOO Temerso-Rusia si ZAO Compania Temerso-Rusia a achizitionat 99,54% din actiunile Republica, pentru suma de 1,9 milioane euro, insa investitorul nu si-a indeplinit angajamentele financiare, iar situatia financiara a uzinei s-a degradat treptat, pana la intrarea in faliment.
In noiembrie 2004, Tribunalul Bucuresti a admis cererea lichidatorului de anulare a contractului de privatizare, astfel ca statul a redevenit proprietarul societatii. Uzina a functionat doar trei luni dupa data semnarii contractului de privatizare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.