Ninsoarea cazuta ieri in Capitala a perturbat nu numai transporturile, ci si comunicarea dintre institutiile abilitate, respectiv serviciul Infotrafic din cadrul Politiei Romane si Comandamentul de iarna din Ministerul Transporturilor. Ieri, la ora
Ninsoarea cazuta ieri in Capitala a perturbat nu numai transporturile, ci si comunicarea dintre institutiile abilitate, respectiv serviciul Infotrafic din cadrul Politiei Romane si Comandamentul de iarna din Ministerul Transporturilor. Ieri, la ora 11, serviciul Infotrafic a anuntat ca, din cauza ninsorii cazute fara incetare in Capitala inca de dimineata, trei curse aeriene internationale care urmau sa fie operate de pe Aeroportul Henri Coanda din Bucuresti au fost anulate, iar si alte zece au fost intarziate. Si pe Aeroportul Baneasa, aeronavele au inregistrat intarzieri de pana la trei ore la sosire, potrivit Infotrafic. Sursa citata a precizat ca zborurile internationale anulate sunt cel cu destinatia Milano, cu plecare la ora 13, cel spre Madrid, cu plecare la ora 22.15 si o cursa cu plecare de la Madrid si sosire la ora 21:45 la Bucuresti. Alte zece curse aeriene, dintre care noua internationale si una interna, au avut intarzieri intre o ora si trei ore, atat la plecare cat si la sosire, preciza Infotrafic. Totodata, Politia anunta ca la Aeroportul International „Aurel Vlaicu“ Bucuresti (Baneasa), nu s e anulase nici o cursa dintre cele programate, 12 zboruri internationale avand insa intarzieri cuprinse intre o ora si trei ore, atat la sosire, cat si la plecare.

Aceste afirmatii au fost contrazise de Valentin Iordache, purtatorul de cuvant al Aeroportului Henri Coanda. Intr-o interventie la Realitatea TV, la ora 14, acesta a precizat ca nici o cursa aeriana nu a fost anulata si ca aeronavele pleaca in cursa cu maximum 30 de minute intarziere, din cauza operatiunilor de degivrare, absolut obligatorii. „Nu stiu de unde au pornit aceste informatii, dar nu sunt reale“, a spus Iordache. La scurt timp, Politia Romana a revenit cu un comunicat in care preciza ca pe Aeroportul Otopeni activitatea se desfasoara normal, in conditii de iarna.

Daca in privinta transportului aerian autoritatile se contrazic in declaratii, referitor la transportul feroviar lucrurile au fost clare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.