Dintotdeauna actrita castigatoare a unui Oscar a sustinut ca mama sa a actionat in legitima aparare, pentru ca tatal ei le amenintase ca intr-o zi le va omori pe amandoua.
Povestea parea deja uitata pana zilele acestea cand in rafturile librari
Dintotdeauna actrita castigatoare a unui Oscar a sustinut ca mama sa a actionat in legitima aparare, pentru ca tatal ei le amenintase ca intr-o zi le va omori pe amandoua.
Povestea parea deja uitata pana zilele acestea cand in rafturile librariilor a aparut o noua carte: "Killer Women: Fatal South African Females", care pune semne de intrebare asupra tragediei care a avut loc in urma cu 16 ani, in casa familiei Theron din Western Cape.
Starul de la Hollywood, care pe atunci avea doar 15 ani, a refuzat intotdeauna sa vorbeasca public despre aceasta trauma, afirmand doar ca mama sa, Gerda, a fost victima unor repetate abuzuri domestice, iar Charles era o persoana foarte agresiva.
Acum, in acest nou volum, scriitorul de romane politiste, Chris Karsten, o citeaza pe matusa lui Charlize, Elsa Malan, care insista ca fratele ei era un barbat "de treaba", care nu si-ar fi atacat niciodata sotia sau pe adorata sa fiica.
Acum, Charlize, care are 31 de ani, se pare ca este extrem de furioasa pe rudele tatalui ei care au rupt tacerea dupa atatia ani si care au vorbit presei despre tragedia familiei ei.
In carte se afirma ca imediat dupa ce actrita a castigat un Oscar in 2004 pentru rolul din filmul "Monster" (in care intruchipa o prostituata care devenea criminala in serie) declaratia pe care aceasta a dat-o la sectia de politie in urma cu 16 ani a disparut fara urma.
Acum, Elsa, matusa actritei, afirma ca stie ca va plati un pret mare pentru ca incearca sa reabiliteze numele fratelui ei. Ea a povestit ca Gerda a amenintat-o ca o va da in judecata daca vorbeste despre acea perioada, insa femeia spune ca "nu-mi mai pasa ce se poate intampla de acum incolo. Eu si mama, care are 77 de ani, vrem sa se faca lumina. Ani de zile Charles a fost portretizat ca un monstru, ceea ce e foarte dureros pentru familia noastra si pentru cei care l-au cunoscut. El era un barbat dedicat familiei lui, iar sotia si fiica sa erau totul pentru el. Era adevarat ca ii placea sa bea, dar nu l-am vazut niciodata beat. Eu cred ca intre el si sotia lui existau ceva tensiuni, mariajul lor fiind dificil de ani buni. Imi amintesc de faptul ca am intrebat-o pe Gerda la biserica de ce nu divorteaza - era cu putin timp inainte de tragedie - iar ea mi-a zis ca nu o poate face, de dragul copilului".
In declaratia pe care a dat-o tanara Charlize, imediat dupa tragedie, aceasta a povestit polistilor ca "tata a amenintat ca ne ucide, apoi am auzit niste impuscaturi, nu stiu cate. Dupa asta am auzit-o pe mama tipand isteric. Am coborat si l-am vazut pe fratele tatalui meu, Danie Theron, care era ranit. Mama statea intr-un colt plangand si mi-a zis <<Charlie, i-am impuscat>>. Mama nu bause nimic, era lucida". Gerda a spus atunci politistilor ca sotul ei a amenintat-o ca o ucide si pe ea si pe fetita: "am inceput sa trag in el... nici nu stiu de cate ori. L-am vazut cazand. Cand m-am intors, l-am vazut pe fratele sau care intra si instinctiv am tras si in directia lui. A cazut si el". Elsa a fost prima persoana care a ajuns la locul tragediei, si l-a gasit pe Charles intr-o balta de sange. Fratele sau, Danie, a supravietuit, fiind ranit doar la mana. Acesta a declarat ca Gerda l-a impuscat pe Charles pe la spate. Gerda nu a fost acuzata niciodata, insa cumnata sa, Elsa are si acum o serie de intrebari la care nimeni nu-i poate raspunde "daca Charles se ducea sa-si ia pistolul sa le impuste pe cele doua, de ce trupul sau a fost gasit langa pat? De asemenea, in buzunarul hainei sale s-au descoperit cheile de la seiful in care avea arma. De ce nu tinea cheile in mana daca acolo se ducea?". Elsa a mai declarat ca, desi familia s-a suparat ca Gerda nu a fost acuzata niciodata, ei s-au gandit ca oricum Charlize pierduse deja un parinte si nu putea sa-si piarda si mama.
De asemenea, desi actrita a povestit ca tatal ei le-a lasat aproape in faliment, familia lui Charles sustine ca acesta au mostenit milioane de dolari de pe urma lui.
Cert este ca familia lui Charles nu poate lua niciodata legatura cu Charlize, care nu vrea sa aiba de-a face cu nici unul dintre ei, ea neraspunzand la nici unul ditnre telefoanele matusii sau bunicii sale din partea tatalui ei. Acum, cu atat mai putin, dupa ce acestea au decis sa dezgroape trecutul. (M. BICA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.