Omul de afaceri Bill Gates, cofondator al companiei Microsoft si unul dintre cei mai bogati oameni din lume, prevede aparitia unei noi ere digitale, in care omul va interactiona mai ''natural'&#
Omul de afaceri Bill Gates, cofondator al companiei Microsoft si unul dintre cei mai bogati oameni din lume, prevede aparitia unei noi ere digitale, in care omul va interactiona mai ''natural'' cu tehnologia, relateaza AFP, Reuters si BBC. Gates, care intentioneaza sa renunte in iulie la postul de director tehnic al Microsoft pentru a se consacra activitatilor sale umanitare, a participat duminica - pentru ultima data, oficial - la inaugurarea Consumer Electronic Show /CES/ din Las Vegas. NOUA ERA. In discursul de deschidere a targului, Bill Gates a evocat, in fata multimii de profesionisti reuniti in sala de receptii a hotelului Venetian din Las Vegas, un deceniu de evolutii tehnologice inca mai rapide decat cele din ultimii zece ani. ''Primul deceniu digital a fost un enorm succes, dar nu este decat inceputul. Nimic nu ne impiedica sa avansam si mai repede, si mai mult pe parcursul celui de-al doilea''. Potrivit lui Bill Gates, in momentul de fata pe glob functioneaza pentru un miliard de calculatoare, iar 40% din populatia Terrei are telefon mobil. Dar cum arata viitorul - apropiat - in viziunea sa? Internet disponibil peste tot, acces la date pe orice fel de aparat, imagini de inalta definitie disponibile pe toate suprafetele, inclusiv pe mese si pereti, lumi virtuale tot mai sofisticate. Iar omul va avea acces la aceasta tehnologie intr-un mod mult mai natural, noile interfete bazate pe comenzi tactile sau vocale urmand sa ia treptat locul deja clasicelor tastaturi si maus-uri. Anul trecut, Microsoft a prezentat la CES sistemul audio Sync pentru automobile, care poate porni sau opri muzica si poate forma numere de telefon la comanda vocala. Duminica, Gates a prezentat computerul Surface, o masuta de cafea in forma de PC functionand ca un touch-screen supradimensionat. Cofondatorul Microsoft, in varsta de 52 de ani si care a inaugurat 11 editii ale targului de la Las Vegas, a amintit cu umor de apropiata sa plecare din fruntea companiei: ''Va fi prima data de la varsta de 17 ani cand nu voi mai lucra full-time la Microsoft. Nu stiu cum va fi ultima zi, va fi ciudat'', a marturisit el. Bill Gates a mai spus ca are ''peste 10 calculatoare acasa, dar niciunul nu este Mac'' - produsul concurentei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.