Noua persoane au fost condamnate vineri de justitia franceza la pedepse de pana la opt ani de inchisoare pentru trafic de arme provenind din fosta Iugoslavie si care ar fi fost destinate ETA. Printre aceste persoane figureaza si un roman, relateaza
Noua persoane au fost condamnate vineri de justitia franceza la pedepse de pana la opt ani de inchisoare pentru trafic de arme provenind din fosta Iugoslavie si care ar fi fost destinate ETA. Printre aceste persoane figureaza si un roman, relateaza AFP. Cea mai grea pedeapsa a fost primita de un croat din Bosnia, Zvonko Lukic, de 54 de ani, retras din armata croata si Legiunea straina, considerat drept pivot al traficului. Numele sau este citat intr-un raport al Tribunalului Penal International drept un apropiat al lui Ratko Mladici, cautat pentru crime de razboi, a spus presedintele tribunalului.

Alte trei persoane, considerate drept intermediari - un roman si doi francezi - au fost condamnati la pedepse cuprinse intre 30 si 40 de luni de inchisoare.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.